Zabun: "Yeni ihracat pazarlarının kapısı aralanıyor”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Eylül ayında 90 milyon dolar ihracat yaptığını bir önceki yılın aynı...

Zabun:
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Eylül ayında 90 milyon dolar ihracat yaptığını bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20 ihracat artışı gerçekleştirildiğini söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eylül ayı ihracat verilerine göre, Eylül ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 buçuk artışla 14 buçuk milyar dolara yükseldi.
Bu rakam bugüne kadar en yüksek ihracat gerçekleştirilen Eylül ayı olarak kayıtlara geçti. Eylül ayında ayrıca ihracatta son 13 ayın en hızlı artışı yaşandı. Açıklanan verilere göre ilk 9 ayda ihracat yüzde 7 artışla 123 milyar 110 milyon dolar oldu. Türkiye’nin son 12 aylık ihracatı ise yüzde 7,6 artışla 165 milyar 56 milyon dolara yükseldi.
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Eylül ayı ihracat rakamlarının önemli olduğunu vurgularken gelecekte çok farklı pazarlarda şehrin adının daha iyi duyurulacağını söyledi. Zabun, “Kahramanmaraş’ta Eylül ayında 88 ülkeye yaklaşık 89,9 milyon dolar ihracat yaptık. Dokuz aylık Ocak-Eylül döneminde ise 773 milyon dolar, son 12 ayda ise 1 milyar 22 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ta, 2018’in ilk 9 aylık döneminde İtalya, Mısır, Almanya, Portekiz, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Özbekistan, Bangladeş ve Fas en çok ihracat yapılan ülkeler olurken, bu ülkelere 9 ayda toplam 482 milyon dolar ihracat yapıldı. Buna göre en çok ihracat yapılan ülkelere satışta yüzde 11,4 artış gerçekleştirildi. İhracatın sektörlere dağılımında ise tekstil, demir ve demir dışı metaller, kağıt, hazır giyim ve konfeksiyon ile iklimlendirme sanayi ana ekseni oluşturdu” dedi.

\"İhracatta yeni pazarların kapısı aralanıyor\"
Türkiye’de, sanayileşmenin en iyi örneklerinden birisi olan kentin ihracat ve istihdam üretme konusunda stratejik öneme sahip olduğu ifade eden Zabun, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yönü ile milli hedeflere ulaşmada çok önemli fonksiyonu bulunan Kahramanmaraş, Türk sermayesiyle; Türk işçisinin alın teriyle üretilen değerlerimizi ihraç ediyor. Biz de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin rekabetçiliğini geliştirirken aynı zamanda, düzenlediğimiz fuarlar ve sempozyumlarla bu gelişimi sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyoruz. İhracatta pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Kahramanmaraş’a yeni ihracat pazarlarının kapısını aralıyor. İnanıyorum ki, ileri dönemde çok farklı pazarlarda kentimizin adını duyulacaktır” diye konuştu.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü