AKAMİB’in eylül ihracatı 52.9 milyon dolar oldu

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB)’nin eylül ayı ihracatı 52.9 milyon dolar olurken, 9 aylık toplam ihracatı 428.7 milyon...

AKAMİB’in eylül ihracatı 52.9 milyon dolar oldu
Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB)’nin eylül ayı ihracatı 52.9 milyon dolar olurken, 9 aylık toplam ihracatı 428.7 milyon dolara ulaştı.
AKİB’ten yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı Eylül ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre, Türkiye mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla yüzde 33 oranında artış göstererek 411 milyon 678 bin dolar olarak gerçekleşti. Sektörün eylül ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise yüzde 2.8 oldu.
İhracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, AKAMİB ihracatının eylül ayında 2017 yılına kıyasla yüzde 30 oranında artış kaydederek 52 milyon 95 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün eylül ayında en önemli pazarının Irak olduğunu vurgulayan Kılıçer, “AKAMİB ihracatında Irak pazarını Birleşik Krallık ve İtalya takip etti. Türkiye sektör ihracatında eylül ayında Libya’ya gerçekleşen ihracattaki yükseliş dikkat çekti” dedi.
9 aylık dönemde mobilyalar ürün grubunun, AKAMİB ihracatında yüzde 62 paya sahip olduğunu ve ihracat değerinin 266 milyon 657 bin doları bulduğunu aktaran Kılıçer, keresteler- sandık-kafes-palet ürün grubu ihracatının ise yüzde 5.55 artış ile yaklaşık 34 milyon ihracat değerini yakaladığını kaydetti.
Keresteciler ve paletçiler İtalya yolcusu
Öte yandan AKAMİB bünyesinde iki senedir faaliyetlerine devam eden Kereste-Palet Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projesinin, 6. Sektörel Ticaret Heyeti’ni 4-7 Ekim 2018 tarihlerinde İtalya’nın Milano kentine gerçekleştireceği bilgisini veren Kılıçer, “Projenin hedef pazarlarından biri olan İtalya’ya düzenlenen heyet kapsamında, üretici, toptancı ve ithalatçı firma tesisleri ziyaret ederek, ticari ilişkilerimizi daha daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Kılıçer, Kayseri Mobilya Ur-Ge projesi kapsamında ise 22 katılımcı firmanın ziyaret edildiğini belirterek, firma analizlerinin tamamlanmasının ardından vakit kaybetmeden eğitim ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerine başlanacağını paylaştı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.