Türk Eximbank sendikasyon kredisini yüzde 108,5 oranında yeniledi

Türk Eximbank açıklamasında Mizuho Bank koordinatörlüğünde bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli sendikasyon kredisinin yüzde 108,5 oranında...

Türk Eximbank sendikasyon kredisini yüzde 108,5 oranında yeniledi
Türk Eximbank açıklamasında Mizuho Bank koordinatörlüğünde bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli sendikasyon kredisinin yüzde 108,5 oranında yenilendiği belirtildi.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamada Mizuho Bank koordinatörlüğünde bankalar konsorsiyumundan 1 ve 2 yıl vadeli sendikasyon kredisinin yüzde 108,5 oranında yenilendiği belirtildi. Anlaşmanın Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkililerinin katılımıyla bugün Londra’da imzalandığı bildirilen açıklamada \"Bahse konu işlem ile Türk Eximbank’a olan güvenin devam ettiği, geçen yıl bu zamanlarda gerçekleştirilen sendikasyon kredisi miktarının aşılması ile görüldü. Uluslararası bir kalkınma bankasının da 540 milyon euro tutarındaki bu sendikasyon kredisi ile eş zamanlı ve aynı şartlarda Türk Eximbank’a sağladığı 2 yıl vadeli, 50 milyon euro tutarındaki bilateral kredi ile toplam 590 milyon euro seviyesinde oluşan talep ile Eximbank kendisine, geçen yıl ağustos ayında sağlanan toplam 544 milyon euro tutarındaki 1 yıl vadeli sendikasyon kredisine kıyasla yüzde 8,5 oranında daha fazla finansman sağlamış oldu. Söz konusu kredinin toplam maliyeti, 1 yıllık euro dilimi için 6 aylık Euribor artı 285 baz puan seviyesinde oluşarak, bu yılın Mart ayında imzalanan sendikasyon kredisi maliyetlerinden 150 baz puan yukarıda gerçekleşti. Türk Eximbank’ın sağladığı 590 milyon euro tutarındaki krediye 7 ülkeden toplam 19 banka ile finansal kuruluş katılım sağladı\" ifadeleri yer aldı.

İhracata 31 milyar dolar destek
Açıklamada görüşleri bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, sendikasyon işleminde pozitif sonuç alınmasında, Türk Eximbank’a ve Türkiye ekonomisine olan güvenin etkili olduğunu belirtti. Bankanın yılın 9 ayında ihracata 31 milyar dolar destek sağladığını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: \"Bunda yurt dışından sağladığımız 10 milyar dolar tutarındaki kaynağın katkısı büyük. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısının pozitif olacağı göz önünde bulundurulduğunda, Türk Eximbank’ın ihracata sağladığı desteğin önemi artmaktadır. Sermayemize kattığımız 3 milyar TL’nin sağladığı ilave ivmelenme ile ihracatçılarımıza olan desteğimizi daha da artırmak ve ihracatın büyümesine katkı sağlamak amacıyla uygun vade ve maliyetli kaynak bulma çabalarımız sürecektir.\"

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.