Yurtdışında fuarlara devlet destek verecek

Yurt dışında düzenlenen fuarlara katılacak firmalara devlet desteği geldi.Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunun fuar desteklerinde uygulanacak limit ve...

Yurtdışında fuarlara devlet destek verecek

Yurt dışında düzenlenen fuarlara katılacak firmalara devlet desteği geldi.
Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunun fuar desteklerinde uygulanacak limit ve esasları belirleyen ‘Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Kararı’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Firmalara verilecek destek tutarı fuarın genel nitelikli olması halinde 50 bin liraya, sektörel nitelikli olması halinde 75 bin liraya, Ekonomi Bakanlığınca belirlenen prestijli fuarlardan birisi olması halinde ise 250 bin lirayı geçmemek kaydıyla destek sağlanacak.
Firmaların yurt dışındaki fuarlara iştiraklerinin desteklenmesi suretiyle, Türk ihraç ürünlerinin dış pazarlarda tanıtılması ve ihracatın artırılması amacıyla alınan karara göre, desteklerden Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümleri çerçevesinde kurulan, ihracatçı birliğine üye şirketlerle Türkiye’de yerleşik üretici, imalatçı organizasyonları (tanıtım grupları, federasyon, birlik) faydalanacak.
Yurt dışı fuarlara katılımlar, katılımcıların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınarak desteklenecek. Destek tutarı her fuar için ayrı ayrı belirlenebileceği gibi ülke veya sektör bazında da hesaplanabilecek.
Ekonomi Bakanlığınca görevlendirilen organizatörlerin, bu kapsamda yapmış oldukları harcamalar yüzde 75 oranında desteklenecek. Destek tutarı, yurt dışı fuarın genel nitelikli olması halinde 320 bin lirayı, sektörel nitelikli olması halinde 500 bin lirayı geçemeyecek. Sektörel nitelikli fuarlarda, 500 bin liraya ilaveten, proje kapsamında yapılacak harcamaların yüzde 75’i nispetinde (320 bin lirayı geçmemek üzere) destek sağlanabilecek.
Katılımcılar, bir takvim yılı içinde en fazla 2 defa Bakanlıkça belirlenen fuarlar için prestijli fuar katılımı desteğinden yararlanabilecek. Kararın 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceği bildirildi.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü