En fazla fiyat artışı karpuzda

Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bölgede Eylül ayı içerisinde en çok fiyat artışı karpuzda gerçekleşti.Türkiye...

En fazla fiyat artışı karpuzda
Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bölgede Eylül ayı içerisinde en çok fiyat artışı karpuzda gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2018 Eylül ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) sonuçlarına göre Eskişehir’in de içinde bulunduğu TR41 Bursa, Eskişehir, Bilecik Bölgesinde, en fazla fiyat artışı yüzde 75,73 artış ile karpuzda, en fazla düşüş ise yüzde 27,57 ile balıkta gerçekleşti. Bölgede Eylül ayında bir önceki aya göre en yüksek artış gösteren seçilmiş maddeler ise; yüzde 40.66 ile salça, yüzde 40,28 ile domates, yüzde 28,98 ile perde, yüzde 26,75 artış ile tramvay ücreti oldu. Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde, Eylül ayında bir önceki aya göre düşüş gösteren seçilmiş maddeler ise; yüzde 18.20 ile balık, yüzde 12.03 ile araba kiralama hizmeti, yüzde 7.69 ile kadın gömlek oldu.
2018 yılı Eylül ayında Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerini kapsayan TR41 bölgesinde TÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,89 artış ile 26 bölge arasında 23’üncü sırada yer aldı.

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.