Burhaniye’de silajlık mısır hasadına başlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, silajlık mısır hasadı başladı. Binlerce dekar alanda birinci ürün olarak ekilen mısır hasat edilirken, yörede kurulan...

Burhaniye’de silajlık mısır hasadına başlandı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, silajlık mısır hasadı başladı. Binlerce dekar alanda birinci ürün olarak ekilen mısır hasat edilirken, yörede kurulan ambalajlama tesisleri de besicilerin işlerini kolaylaştırdı.
Kurulan ambalajlama makineleri de gece gündüz çalışmaya başladı. Ambalajlanan ürün 2 yıl tazeliğini korurken, muhafazası da kolaylaştı. Yöredeki büyük ve küçükbaş hayvan besicileri ambalajlanmış ürünü tercih etmeye başladı. İlçenin kırsal kesiminde bulunan Çoruk mahallesinde yaklaşık bin dekarlık alanda ekim yapan Cemil ve Atilla Hanebakan kardeşlerin kurduğu ambalajlama tesisleri de besicilerin işlerini kolaylaştırdı. Ambalajlanmış ürünü satın alan besiciler, ambalajlanan mısırın daha dayanıklı ve sağlıklı olduğunu kaydetti. Ambalajlama tesisi işletmecisi Atilla Hanebakan’ da ambalajlanmış ürünün daha çok ilgi gördüğünü kaydetti.
Edremit’in Zeytinli mahallesinden geldiğini anlatan İzzettin Çakmak, ”Hayvanlarımıza silaj alıyoruz. Şimdi eskisi gibi değil. Eskiden bu ürün açıkta satılıyordu. Şimdi paketleme olduğu için daha güzel. Hayvanlar için daha sağlıklı olduğu gibi muhafaza etmesi de kolay” dedi.
Eşref Kuş da, \"Yaylacık köyünde koyunculuk yapıyorum. Silaj almaya geldim. Silajın böyle ambalajlı olması işimizi kolaylaştırdı” dedi. Süt fiyatlarının düşüklüğünden yakınan Şenol Kuş’da, ”Silajların ambalajlı olması çok güzel. Ama pahalı geliyor bize. Süt fiyatları ucuz. Süt fiyatlarından memnun değiliz. Süt fiyatlarının artmasını istiyoruz” diye konuştu.
Atilla Hanebakan ise,” Hayvancılık işletmeleri için ambalajlanmış mısır hazırlıyoruz. Müşteriye, hayvan işletmelerine kolaylık olsun diye ambalajlıyoruz. Büyük çiftliklere ve orta ölçekli işletmelere hizmet veriyoruz. Tarlada üretim kendimize ait. Yaklaşık bin dönüm gibi ekilişimiz var. Malımızı bu şekilde paketleyip ambalajlayıp satıyoruz. Şu anda paketlenen ürün 2 yıl kendini koruyor, bekliyor. Hayvan işletmelerine büyük kolaylık sağlıyoruz. Paketlenmiş ürünü alan besici 2 yıl boyunca yediriyor”

YASAL UYARI

Marmaristv.com.tr ’ nin yerel haberler bölümünde İHA’nın abonelerine gönderdiği haberler otomatik olarak derlenmektedir. Marmaristv.com.tr editörleri otomatik akış içinde bu haberlere editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajans sorumludur.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.