Zeytinlikler için 5 bin dilekçe gönderdiler

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Türkiye’de ise çevrecilerin gündeminde zeytinlik alanları tehdit ettiği belirtilen torba yasa var.

Zeytinlikler için 5 bin dilekçe gönderdiler

Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Türkiye’de ise çevrecilerin gündeminde zeytinlik alanları tehdit ettiği belirtilen torba yasa var. Muğla Çevre Platformu üyeleri, bugün “Sanayi Üretimini Geliştirme Torba Yasası’nı” geri çekilmesi ve Sit alanlarıyla ilgili değişikliğe karşı  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na beş bin dilekçe gönderdi.

Marmaris’te bulunan Muğla Çevre Platformu  üyesi bir grup, sanayi üretimini geliştirmek amacıyla çıkarılması planlanan torba yasasının geri çekilmesi ve sit alanlarıyla ilgili değişikliğe karşı kaymakamlık binası önünde bir araya geldi. Grup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere imzalı dilekçelerini kaymakamlıkta görevli memurlara teslim etti.

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Çevre Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve MUÇEP Marmaris sözcüsü Mimar Oğuz Can, dilekçelerin teslimi sonrası grup adına açıklama yaptı.Can, Zeytinlik alanları ve doğal sit alanlarının korunması gerektiğini söyledi.

Muğla İl ve 13 ilçesinde mülki amirlere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na faks ve elektronik posta yoluyla yaklaşık 5 bin dilekçenin verildiği ileri sürüldü.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü