Milli Mücadele'nin 100. Yılı kutlama programı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı ve Gençlik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Marmaris'te de coşkuyla kutlanacak. Kutlamalar kapsamında 19 Mayıs Pazar günü saat 18.30’da Marmaris’te fener alayı düzenlenecek.

Milli Mücadele'nin 100. Yılı kutlama programı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı Marmaris’te bir dizi etkinlikle kutlanacak.

19 Mayıs  sabahı kutlamalar saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek Resmi Çelenk Sunum Töreni ile başlayacak. Ardından Saat 10.30’da Armutalan Kültür Merkezi kutlama programına ev sahipliği yapacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Marmaris Belediyesi tarafından vatandaşların katılımıyla Fener Alayı düzenlenecek. 19 Mayıs Pazar günü saat 18.30’da Ketenci Otel önünden başlayan yürüyüş 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda son bulacak.

19 Mayıs Gençlik Meydanı adına yakışır bir etkinliğe sahne olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Türkiye'nin 81 ili ile 19 ülkede aynı anda "Atabarı" oynanması için hazırlanana projede Marmaris de yer alacak. Türkiye Halk Oyuncuları Birliği Platformunun Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği kapsamında gerçekleştirilen “Dünya Atabarı Oynuyor” projesi kapsamında saat 19.19’da 1919 kişi, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda Atabarı oynayacak. 100. yıl kutlamaları Pazartesi günü de sürecek. Milli Eğitim Müdürlüğü ve kuruma bağlı resmi ve özel okulların katılımıyla Saman İskelesi’nde Sanat Sokağı etkinliği düzenlenecek.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü