"Zam yapmadan kontrat imzalamayın"

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu otelcileri uyardı. Otelcilere " sakın zam yapmadan 2019 kontratını imzalamayın" çağrısında bulundu.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, tur operatörlerinin bizsiz hiç olduğunu sakın eski kontratlarla anlaşma yapmayın. Mutlaka bizlere danışın çağrısında bulundu.

İstatistiklere bakıldığında Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan ilk 10 ülke arasında olduğunu vurgulayan Bülbüloğlu, konaklama sektörünü ilgilendiren çok önemli açıklamalar da bulundu. Otelcilerin kontrat sorunu mutlaka sorun olduğunda mutlaka ofislerine bilgilendirmelerini isteyen GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söyledi. “ Marmaris’te 2014 yılında turizmde düşüş başladı. 2016 yılında darbe ile darmadağın olduk. Geçen yıl ise yaşanan olayların etkisiyle istenilen bir turizm geliri olmadı. Bu yıl toparlanacağız ama istenilen berekette geçmeyecektir. 2019 ve 2020 yılında turizmde toparlanma yılımız olacaktır. Geçen hafta büyük tur operatörlerin kontratçıları ilçemize geldi. Otelcilerle eski kontratlarına göre 2019-2020 anlaşması yapmak istiyorlar. Sakın buna müsaade vermeyin. Türkiye turlar konusunda çok iyi satış yapıyor. İspanya, İtalya, Arjantin, Portekiz gibi ülkelerin kar marjları yüzde 1-5 arası. Bizde ise yüzde 25-35 arası. Tur operatörleri bunu çok iyi bildiği için karlarını daha çok yükseltmek amacıyla zamsız ve eski kontratlarla anlaşma sağlamak istiyor. Biz olmaz isek tur operatörleri bir hiçtir. Marmaris otelcileri yüzde 7 ile 12 arasında zam yapmadan sakın kontrat yapmayın. Tur operatör kontratçıları sizleri sıkıştırır, çeşitli süslü cümlelerle eski anlaşmanıza göre imza attırmak isterlerse mutlaka bizleri arayın.Sakın eski kontratlarınızdaki şartlarla veya fiyatlarla anlaşma yapmayın” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.