"Yurtlar neden İmam Hatip'e verildi?"

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Ünlü, organ seçimlerinin ardından gerçekleşen toplantıda göreve seçilen çalışma arkadaşlarına başarılar diledi. Ünlü “Gençlik Kolu Başkanlığımıza Özgür Çağlı seçildi. Kadın kolu başkanılığımıza Nurten Erbay seçildiBu dönemde yapacağımız çalışma için başarılar diliyorum. “ dedi.

Ünlü, ilçe başkanı seçilmeden önce Turgut ve Orhaniye’de çocuklara yönelik hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk porjelerinen bahsetti. Bu projelerin olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini anlattı.Orhaniye’deki çocukların yaptığı fotoğraf çalışmasının örnek bir projeye dönüştüğünü açıkladı.  Ünlü “Orhaniye’deki çocuklarımıza fotoğrafla ilgili eğitim aldırmıştık. Köylerle ilgili yapılan fotoğraf çekimlerini İzmir’deki firma satın aldı. Bu gördüğünüz takvimle 2018 yılı takvimi oluşturdu. Kimya firması birçok ülkeye gönderiyor. Köy çocukları Orhaniye’yi  tanıtmış oldular.Firma bu fotoğrafları  1200 TL karşılığı satın aldı. Elde edilen gelir müzik odası ihtiyaçları için karşılanacak.  Para yeterli gelmeyecek.  Firmanın takvimini satarak okula destek olacağız. Takvimden almak isteyenleri Orhaniye okuluna destek vermeye bekliyoruz.Bu çok önemli sosyal sorumluluk projesi. 2014 yapılan çalışmanın 2018’de de devam ediyor olması çok önemli” dedi.

Ünlü, Beldibi’nde Fetö’ye ait olduğu belirlenerek el konulan  iki yurdun İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildiğini öğrendiklerini söyledi. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen Ünlü, bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapılmasını istedi.

Ünlü “Fetö’ye ait olan iki yurt Beldibi’ndeki  Anadolu İmam Hatip Lisesine tahsis edildiği söyleniyor. Bu yurtlar neden İmam Hatip’e tahsis edildi. Neden şehir dışındaki vatandaş okula göndermek istediğinde İmam Hatip’e zorlanıyor. Neden bu üstü kapalı zorlama. Neden yurtları imam hatip kontenjanına veriyoruz. İmam Hatip’e verin başka okula da verin. Belki vatandaş çocuğunu Nurettin’e Halıcı’ya göndermek istiyor. Barınma sorunu var. Mecburen İmam Hatip’e gidiyor. Bu Marmaris’te böyleyse ülkenin genelini tahmin edebiliriz. Bu söylenti milli eğitimin yetkileri bunu mantıklı şekilde bunları kamuoyuna açıklamalı.”dedi.

Acar Ünlü, okullarla ilgili yapılan yeni düzenlemede nitelikli okul tanıtımı getirildiğini açıkladı ve şöyle konuştu.

“Yeni düzenlemeyle ilgili nitelikli okul. Yurtla ilgili olduğu söyleniyor. Eğer bu doğruysa bir okulun nitelikli olduğu söyleniyorsa, Marmaris’te tek nitelikli okul imam hatip olacak demektir. Halıcı Nurettin niteliksiz okul olacak.”

Ünlü, velilerin yeni ortaöğretime geçiş sistemi hakkında da bilgilendirilmediğini belirtti.Bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

Ünlü, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen sene okullara yılbaşı kutlamalarının yasaklandığı yazısını gönderdiğini hatırlattı. Bu sene böyle bir yazının gönderilmediğini belirtti. Bunun sebebini sordu.

Türkiye gündemine ilişkin de değerlendirmeler yapan Ünlü,  Kanun Hükmünde Kararname  ile 15 Temmuz ve sonrasında eylemlere müdahale eden kişilere dokunulmazlık verilmesine yönelik düzenlemeyi de eleştirdi.Bu kararnamenin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.Ünlü, “ Orada kimse darbeye karşı duranlara bir şey demiyor. Bu arada darbeye  karşı durmaksa bunun yolu çok basit. Bütün hukukçuların dediği gibi buna tarih getirirsiniz. 15 Temmuz öncesi ve sonrasını kapsamaz dersiniz. Biter. Bu işini ucunu açık bırakıyorsanız. Farklı noktalara gidebilir. Vatandaşın konuştuğu şey. Vatandaş herhangi bir kişiye fetöcü diye bir uygulama yaptığında, öldürdüğünde yapılacak bir şey var mı, bunların açıklanması. Ortadaki muğlaklığın giderilmesi gerekiyor. “diye konuştu.

Acar Ünlü,  CHP’nin darbenin karşısında olduğunu her zaman ortaya koyduğunu belirtti ve şöyle konuştu. Ünlü “Manisa milletvekili Özgür Özel, meclis bombalanırken karşı koyandır. Biz burada Cumhurbaşkanı Marmariste’yken, Muğla ve Ankara’ya bilgi veren çalışmaları yürüten kişiyiz. Chp’ nin kurmsal olarak kafa karışıklığı yok. Kafa karışıklığı olan AKP’dir. 08,13

Acar Ünlü, Cumhurbakanı Erdoğan’ın Afrika’daki Sevakin Adası’nın imarı için Türkiye’ye tahsis edilmesi talebiyle ilgili de konuştu. Ünlü “ bizim oralarda ne işimiz var. Afrika’da ne arıyoruz bilmiyoruz ama. 18 adamız işgal altında. Bununla ilgili en ufak bir şey söylemeyen AKP Genel Başkanı Afrika’daki adayı istiyor. Para yatıracağız. Ülke ekonomik sıkıntı içindeyken afrikadaki adaya neden yatırım yapıyoruz. “dedi.

Ünlü, Konya Selçuklu’daki felsefe öğretmeninin yaptığı açıklamalara da işaret etti. Tepkisini dile getirdi.”Neresinden bakacağız. Bu insanlar bu cüreti nereden alıyor. Biz 10-15 yıl öncesinde böyle sapkın düşünce duymazdık. Bir şekilde isteniyor mu teşvik mi ediliyor.Bilmiyoruz. Bu insanlar çıkıp cüretkarca sapıkca cinsel duygu ve düşüncelerini açıklamayabiliyorlar. “

Ünlü, İstanbul’da yılbaşı kutlamalarına getirilen sınırlamalara da işaret etti ve “ siz İstanbul’da yılbaşı kutlamıyorsunuz. Dışarıdan gelen ziyaretçiye turizm yaptıramazsınız. Bu kutlamaları eğlenceleri kavramsal olarak görmeniz lazım.İideolojik olarak değil. “dedi.

Acar Ünlü, basın toplantısında soruları da yanıtladı. KHK hakkında açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın açıklamaları soruldu. Ünlü “Benim vekili savunmak ya da konuşmasını değerlendirmek gibi durumum yok. Vekilim ne dediğini bilecek durumda biridir. Cımbızlama doğru bir şey değil. Paragrafın tamamında farklı bir anlam ifade edebilir. Ben böyle bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Kendisi de gereken açıklamayı yapar” dedi.

Ünlü, CHP İl Kongeresi’nde yaşananların sorulması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Kongre basına açık olduğu için düşüncelerimizi paylaştık. Bütün kamuoyunun malumudur yaşanıyor böyle şeyler. Bunların bir şekilde sonlandırılması gerekiyor. Bununla ilgili konuşma yaptım. Salonda karşılık buldu. Alkışlarıyla desteklediler. İlerleyen süreçte çözülecektir umuyorum. Çoban ateşini Marmaris’ten yaktık. Bizim hepimizin bu noktadan sonra bilimi aklı korumaya, duyguyu bir tarafa bırakmaya ihtiyacı var. Önümüzde ciddi süreç var. İkinci kurtuluş savaşı süreci görüyorum. Rejimle ilgili yönetimle ilgili kaygılar var. “

Acar Ünlü’ye 2018 yılı projeleri de soruldu. Ünlü, gelecek dönemde sosyal projelere ağırlık vereceklerini söyledi.Ünlü “ Biz sosyal sorumluluk ile süren çalışmaların yararlı olduğunu düşünüyoruz. Futbol turnuvalarımız  olacak. Kadınlar günü etkinliklerimiz olacak. Sadece kutlamak için değil. Farkındalığı olan, akılda kalıcı şeyler olmasına dikkat ediyoruz. “dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü