"YSK Darbesine Hayır" eylemi

Marmaris ‘te, CHP koordinesinde 2 siyasi parti ve 14 sivil toplum kuruluşu üyeleri, Yüksek Seçimi Kurulu’nu protesto etmek için Atatürk Anıtı önünde eylem düzenledi.

Marmaris ‘te CHP üyeleri sosyal medyadan çağrıda bulunarak tüm vatandaşları YSK’yı protesto etmek için “Türk Bayrağımızı kapta gel, YSK darbesine Hayır” adı altında Kordon Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı önünde eylem yapmaya davet etti.

Salı günü  saat:19.00 sıralarında çocuklarıyla birlikte çok sayıda kişi Atatürk Anıtı önünde toplandı. “Hayır, biz kazandık” afişi açıldı. Ellerinde Türk Bayrağı ve üzerinde “Atı çalan Üsküdar’ı geçemedi”, “Yasal Soygun Kurulu”, “ Gayrimeşru anayasayı yemiyoruz”, “ Hayır, her şey şimdi başlıyor” ve “YSK darbesine hayır”  dövizler taşındı.

Toplanan kalabalık, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okudu. Ardından kurulan kürsüde konuşma yapan CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yücel, ilk olarak Helikopter kazasında şehit olan 12 asker için başsağlığı diledi. Meşru olmayan referandum sonuçlarında kimse kendini meşrulaştırmasına müsaade vermeyeceklerini belirten Yücel, “  Yolsuzlukların alkışlandığı, hırsızların utanmadan güldüğü o balkonlardan yükselen cılız sesler, değil bizi, kendi balkonlarımızdan çaldığımız tencere-tava sesini bile artık bastıramaz. Şimdi daha yüksek sesle bu mücadeleyi, bu birikimi, bu inancı korumanın tam zamanıdır. Ve bu mücadele, inanç, direnç bir teşekkürden çok daha fazlasını hak ediyor. Bu referandumun galibi biz olduk. Çıkan sonuçları halkımız görüyor ve desteğini veriyor. Bundan sonra sokaklarda ve sosyal medyada yılmadan, bıkmadan ve her türlü engellemelere rağmen mücadelemiz devam edecektir” dedi.

HARAM OLSUN

Sözlerine, halkın oylarını ve geleceğini çalanlara haram olsun bedduasıyla başlayan Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü’ye vatandaşlar “Âmin” dedi. Bu seçimin meşru bir yanı olmadığını dile getiren Ünlü, “ Gece-gündüz devletin hiçbir imkânına sahip olmadan yüreğini ortaya koyarak mücadele veren tüm yurttaşlarımızın hakkını çalanlara itirazımız var. Referandum süresince nasıl çoban ateşini Marmaris’ten yaktıysak bundan sonra da her türlü engellemelere rağmen itiraz eylemlerimiz devam edecektir. Atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere aktarmak için eylemlerimiz aralıksız devam edecektir. Halkımızın haklarını çalanlara, hırsızlara, arsızlara ve referanduma şaibe bulaştıranlara haram olsun. Bundan sonra Marmaris halkı sonuna kadar sokaklarda ve her platformda eylemlerini sürdürecektir. İlçemizde yüzde 76 Hayır oyu çıkaran ve rekor kıran tüm yurttaşlarımızın hakkı için sonuna kadar gideceğiz. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Konuşma sonrası grup, tempolu alkışlarla “Hırsız YSK” sloganları attı. Çalınan İzmir Marşı ile Türk Bayrakları dalgalandırıldı. Zaman zaman hükümet ve YSK aleyhine sloganlar devam etti. Grup, önümüzde ki günlerde binlerce kişiyi bir araya getirerek yürüyüş ile eylem yapacaklarını bildirdi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız şekilde son buldu.

EYLEME KATILAN SİYASİ VE STK’LAR

Marmaris’te öğle saatlerinde İlçe Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi veren ve akşam meydanda toplanan parti ve sivil toplum kuruluşları şöyle: CHP, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Veli-Der, Kıyıları Koruma ve Gözetleme Derneği, Marmaris Halk Harekâtı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Eğitim-Sen, Bir İnsan Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Marmaris Belediyesi Kent Meclisi Kadınlar Grubu, Türkiye Emekli ve Malulen Astsubaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Marmaris Hayvan Hakları Koruyucuları Derneği.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü