"Yerel seçimlerin Mart'ta olacağını ümit ediyoruz"

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla, basın bayramında bir araya geldi. Ülgen, imar barışından, yerel seçimlere, gündeme dair açıklamalar yaptı.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen ve bazı ilçe yönetim kurulu  üyeleri 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı kapsamında ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülgen, basın bayramını kutladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Osman Ülgen, Okluk Koyu’na yapılan Cumhurbaşkanlığı yazlık konutuyla ilgili haberlere ilişkin de açıklamalar yaptı. Ülgen “ Bahsedildiği gibi, kamuoyunda paylaşıldığı gibi durum söz konusu değil. Açık ve seçik yalan söyleniyor. 300 odalı yazlık saray yaptı haberleri külliyen yalan. Yerle ilgili belki ilerde  basına gösterme anlamında açıklama yapılır. Benim bildiğim bu sayının çok altında . 50 bin ağaç kesildi deniliyor. Bunun da alakası yok. “ dedi.

Ülgen İmar barışıyla ilgili başvuruların da devam ettiğine dikkat çekti. Kaçak yapıların yasal hale getirilmesi konusunda başvuruların devam ettiğine işaret etti. Ülgen, bu süreçte bazı kişilerin vatandaşlardan ücret talep ederek başvuru yaptığını kaydetti. Vatandaşlara,” imar barışı başvuruları için  kimseye para vermeyin” diyerek seslendi. 

Ülgen “ Marmaris’te bu konuda bir çalışma yaptık. Gördüğümüz enteresan durum var. Bu konuda yeni iş kolu da oluştu. Bazı yerlere imar barışı için ilanlar asılmış.  Devlet bununla ilgili sistemi çok iyi hazırladı. E- devlet şifrenizle girip çok basit şekilde bunu yapabilirsiniz.Varkadaşlardan özellikle rica ediyorum. Kimseye para kaptırmasın. Devlet bunu bedava yaptırıyor. İl müdürlüklerine her türlü desteği alabilirler. Evraklar çok basit, anlaşılabilir evraklar” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışının ardından Muğla bölgesinde kaçak yapı ve suistimallerin arttığı şikayetleri üzerine Muğla İl Müdürlüğü’nü aramış ve bu konuda önlem alınması talimatını vermişti. Bu talimat üzerine Muğla’da  kamu kurumlarıyla bir toplantı yapıldı. Muğla’da  suistimallerin önüne geçilmesi için  neler yapılabileceği konuşuldu.  Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da basın bayramında,  gazetecilere yaptığı açıklamada, çarpıcı örnekler vermiş, imar barışı düzenlemesinin ardından bölgede kaçak yapılarda artış yaşandığını söylemişti.  Acar, devletin bu konuda acil önlem alması gerektiğini açıklamıştı. Osman Ülgen’e imar barışıyla birlikte bölgede kaçak yapılardaki artış da soruldu.

ÜlgenUygulayıcı belediye başkanı. Kanunla ilgili bir şey söyleyebilirim. Yarım kalan binalar da bu haktan yararlanılıyor. Bu uygulamayı yaparken adil yapmalı. Ahmet efendiye ayrı, Mehmet efendiye ayrı uygulama yapılmaz. Kaçak yapılar çoğaldıysa, buna engel olacak kişi yerel yönetimlerdir. Bölgede çok arttı deniyorsa, nerede arttı? Neden müdahale edilmiyor diye sorulması gerekir, diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Osman Ülgen, yerel seçimlere ilişkin de açıklama yaptı.Yerel seçimlerin zamanında yapılmasını beklediğini belirtti.

Ülgen,” Biz de yerel seçimlerin Mart ayında  olacağını ümit ediyoruz. Biz yerel seçim çalışmalarımıza başladık”dedi.

Ülgen, 2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’nin Marmaris ve Muğla’da iktidara gelme hedefinde olduğunu kaydederek “ Eksikleri görüp çalışmaya başladık. Seçime gidilen ziyaretlerden olmak istemiyoruz. Biz genel seçimin hemen arkasından yerel seçimlere hazırlıklara başladık. Çok iddialıyız. Marmaris bu dönemde değişikliğe hazır olsun. Bu dönemde deniyordu ya artık tamam. Biz işte tamamı şimdi başlatıyoruz. Tamamı Marmaris ve Muğla için söylemeye başlıyoruz. Marmaris artık tamam demeye hazır. Görüşmelerimizde vatandaşlarımızda da görüyoruz. İktidar elinin buraya değmesi gerekiyor” dedi.

Ülgen, AK Parti hükümetinin, kendi partisinden yerel yönetimlere ayrıcalık tanıdığı yönündeki kanaatin de yanlış olduğunu savundu. Köyceğiz’i örnek gösterdi.

“AK Partili  belediye geldi. Bakanlıklar yardımları yağdırıyor mu, böyle bir şey yok, koşturmadan bir şey olmuyor. Köyceğiz’ de Kamil Başkan ayda iki defa bakanlıklara koşturuyor. Ve kopartıyor. Bunu yapabilmek asıl. Bizim söylemek istediğimiz bu. İktidar partisi , belediye başkanı bizim partiden, buraya verelim böyle bir şey yok. Gideceksin isteyeceksin. Ak kadroların  belediyecilik anlayışında çok daha farklı olduğunu görüyoruz. Bu dönemde inşallah bu konuya ciddi konsantre olduk. Marmaris Belediyesi’nin artık  2019 seçiminde Ak Parti kadrolarıyla hizmete başlayacağına inanıyoruz”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü