Yeni meclis ilk toplantısını yaptı

31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve yeni seçilen Belediye Meclisi ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Armutalan Kültür Merkezi’nda düzenlenen toplantıda görev dağılımları yapıldı.

Yeni meclis ilk toplantısını yaptı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve seçilen belediye meclis üyeleri ilk toplantısını Armutalan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.Toplantının açılış konuşmasını Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptı.

Daha önce Marmaris Belediye Başkanlığı görevinde bulunanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Oktay, "Yeni dönem olarak bizlerin ilk toplantısını açıyorum. Aylar süren tatlı bir yarıştan sonra, sizlerin tercihi ile görev dağılımı bu şekilde oluştu. CHP, İyi Parti ile birlikte, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Demokratik Sol Parti'den arkadaşlar ile önümüzdeki beş yıl inşallah güzel Marmaris için olumlu işlere imza atacağız diye ümit ediyorum. Eski Belediye Başkanı Sayın İsmet Karadinç ve Sayın Ali Acar'a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda belediye meclis üyelerinin görev dağılımları gerçekleşti. Yapılan gizli oylamada Meclis birinci başkan vekili Ethem Sayar, meclis ikinci  başkan vekili Asım Geniş oldu.

Belediye encümen üyeliğine Selçuk Evci ve Asım Geniş seçildi. Plan ve bütçe komisyonu üye sayısı 4 olarak belirlendi. Komisyon üyeleri CHP’den Aylin Yüksel, Zülal Akyüz, Ali Aygün, AK Parti’den Mehmet Karadinç oldu. İmar komisyonu üye sayısı da 4 kişi olarak belirlendi. CHP’den Selçuk Evci, Burak Demirtaş ve Canan Adalıoğlu ile AK Parti’den Ceyhan Eroğlu komisyon üyesi oldu. Ege Belediyeler Birliği’nin asıl üyesi Kenan Değirtaş, yedek üyesi İhsan Öztürk olarak belirlendi.Muğla Teknopark Anonim Şirketi’nin toplantılarında belediyeyi temsil etmek üzere Burak Demirtaş seçildi.

Toplantıda Devlet Memurlarına sosyal denge tazminatı vermek için sendika üyesi olan sendika ile sözleşme yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda Denetim Komisyonu raporu hakkında meclise bilgi verildi. Daha sonra da belediye başkanının 2018 yılı idari faaliyet raporu görüşüldü.DSP Marmaris Belediye Meclis üyesi Duran İlgün, faaliyet raporu hakkında söz aldı.

İlgün, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve  ekibinin, büyükşehir  yapılanması ve kısıtlı bütçeye rağmen ilçede çok başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Burunucu Macera Parkı, İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, bisiklet yolları gibi önemli projelerin hayata geçirildiğini anlattı. Marmaris’in bütün mahallelerinde çalışmalar yapıldığını söyledi. AK  Partili meclis üyelerinin çekimser oy kullanması üzerine faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Öte yandan Cumhur İttifakı adayının listesinden meclis üyesi seçilen Bestami Şinik,  Genel Merkezin aldığı karar ile Naci Alkan ile birlikte Ak Parti’den istifa ettiklerini açıkladı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.