Yayaya saygı göstermeyene ceza

Marmaris Belediyesi, yayaya saygı göstermeyen ve yayaların güvenliğini tehlikeye atan araçlara ceza kesti. Bisiklet yoluna park eden ve bu yolu kullanan motorlu araçlara da ceza yağdı.

Yayaya saygı göstermeyene ceza

Marmaris Belediye zabıtası her türlü uyarı ve önleme karşın yaya güvenliğini tehlikeye atan ya da yayaların kaldırımları kullanmasını engel olanlara karşı ceza yöntemine başvurmak zorunda kaldı.

2017 yılında Marmaris'in ana caddelerinin, sokaklarının kaldırımları ile trafiğe kapalı alanda motorlu araç kullanan veya park edenler için denetimler arttırıldı. Marmaris'in çağdaş bir kentin gereklerinden olan "yayaya saygı" ilkesini benimsetmeye çalıştıklarını belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ilçe bazında önemli bir mesafe alındığına dikkat çektiler. Yetkililer, özellikle şehir dışından gelen ziyaretçilerin "yayaya yol verildiği" için çok mutlu olduğunu hatırlatarak "Marmaris birkaç yıl içerisinde tamamen yayaya saygılı bir kente dönüşecek. Bu konuda olumlu bir gidişat var ve iyimseriz." şeklinde açıklamada bulundular.

Ancak, tüm bu olumlu gelişmelere karşın özellikle trafiğe kapalı olan çarşı içinde ve kaldırımlarda hala motosiklet kullanıldığı, sık sık da kaldırımların üzerine yaya geçişini engelleyecek şekilde araç park edildiği bir gerçek. Zabıta personeli bu duruma anonslar yaparak engel olmaya çalışsa da son uygulama olarak ceza kesilmesi yoluna gidiliyor. Gelen yoğun şikayetleri değerlendiren zabıta ekipleri 2017 yılında bisiklet yoluna park eden veya bu yolu kullanan motorlu araçlara 326 kez, trafiğe kapalı alanlarda motorlu araç kullananlara veya kaldırımlara park eden araçlara ise 2806 kez ceza kesmiş.
Ceza kesilen araçlar arasında motorlu taşıtların yanısıra akülü araçlar, ayakta kullanılan akülü araçlar, 3 tekerlekli akülü araçlar da bulunuyor.

Marmaris Belediyesi özellikle yaz aylarında şehir dışından gelen ve gelişigüzel park eden araçlar ile yaya bölgelerinde kullanılan motosikletli araçlara karşı 2018 yılı içerisinde de uygulamalarını devam ettirecek.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.