Yaşlı kadını telefonla dolandırdılar

Marmaris’te yaşlı kadını telefonla 4100 lira dolandırdılar

Yaşlı kadını telefonla dolandırdılar

Marmaris İlçesi’nde,70 yaşındaki Mediha Şahin’i, telefonla arayıp, kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcı, “ Sizin kimliğinizin sahtesiyle FETÖ/PDY mensupları sağlık kontrolünden geçerken yakalanmış, terör örgütü paranıza el koyacak” diyerek 4100 lirasını dolandırdı.

Eşinin Marmaris’te vefat etmesi ardından Beldibi Mahallesi’nde yalnız yaşayan Trabzonlu 70 yaşındaki Mediha Şahin’i dün (Çarşamba) telefonla saat:14.30 sıralarında arayan bir kişi, kendisini komiser olarak tanıtıp “ Terör örgütü sizin kimliğinizin sahtesiyle sağlık kontrolünden geçerken yakalanmış, paranıza el konulacak. Kimseye bir şey söylemeyin. Bankada bulunan 4100 lira paranızı çekin bizden haber bekleyin” dedi. Kimseye bir şey söylemeyen yaşlı kadın biriktirdiği 4100 lira parayı özel bir bankadan çekerek evinde hiç uyumadan bir gün süreyle telefonla aranmayı bekledi.

Bugün (Perşembe) dolandırıcılar yaşlı kadını arayarak ev adresini sordu. Yaşlı kadın Beldibi Mahallesi’nde mezarlığa yakın dedi. Dolandırıcı ise “Bir çorabın içine parayı koy ve kimseye haber vermeden mezarlığa gel” dedi. Evden çıkan kadın mezarlığa giderek uzun bir süre beklemeye başladı. Bir kişi, kadının yanına gelerek kendisini komiser olarak tanıttıktan sonra çorap içine konulmuş parayı aldı ve kendisinden telefon gelmesini beklemesini söyleyerek hızla uzaklaştı. Evine giden kadın birkaç akrabası ile görüştükten sonra dolandırıldığını anlayarak soluğu Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi’nde aldı.

Dolandıran kişi ve kişiler hakkında şikâyetçi olan Mediha Şahin, “ Basiretim bağlandı, benimle ilgili her şeyimi bankadaki paramı dahi biliyorlardı ne yapacağımı şaşırdım. Orta Uzun boylu, etine dolgun ve esmer biri idi. Dolandırıcının bulunmayacağını biliyorum ama en azından başkalarının canı yanmasın. Tek sevindiğim bana zarar vermedi” dedi. Olayı öğrenen akrabaları ile telefonda yaşadıklarını anlatan kadın zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı.

Dolandırılma iddiasını araştıran polis, Beldibi Mahalle Mezarlığı ve çevre sokaklarda güvenlik kamerası olmadığı için yaşlı kadının verdiği eşkâl üzerinden araştırma başlattı. Dolandırıcının kullandığı telefonun faturasız hat olduğu bildirildi. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü