Yabancı gelinler Türkçe öğreniyor

Marmaris'te yerleşik yaşayan, çoğunluğu yabancı gelinler

Yabancı gelinler Türkçe öğreniyor

Marmaris'te yerleşik yaşayan, çoğunluğu yabancı gelinler Halk Eğitim Merkezi kurslarında Türkçe öğreniyor. Geçen ay başlayan çoğunluğu kadın 12 ülkeden 53 yabancının katıldığı 168 saatlik eğitim Şubat ayında sona erecek.Marmaris İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin Kasım ayı başında açtığı Türkçe kurslarına İngiliz, Alman, Rus, Yunan, Faslı, Ukraynalı, Litvanyalı, Finlandiyalı, Fransız, İskoç, İtalyan ve İsveçliler başvurdu. Çoğunluğu Türk erkekleri ile evli kadınların oluşturduğu 12 ülkeden 53 yerleşik yaşayan yabancının katıldığı kurslarda haftanın dört günü üçer saatlik eğitimler veriliyor. Şubat ayında bitmesi planlanan 168 saatlik Türkçe eğitimler, halk eğitim merkezi içindeki üç sınıfta gerçekleştiriliyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü günde üç saat verilen Türkçe kurslarında temel bilgiler veriliyor. Öğretmen, verdiği bir konuyu Türkçe olarak anlatmalarını isteyerek uygulama ile öğrendikleri temel bilgiler pekiştiriliyor.

Marmaris Halk Eğitim Merkezi Müdürü Alpaslan Akalın, “ Marmaris’te yerleşik yaşayan yabancılar geçen yıllar göre artış mevcut. Gelen talepler üzerine ücretsiz Türkçe kursları açtık. 12 milletten 53 kursiyerimiz Kasım başında Türkçe kurslarına başladı. Haftanın dört günü üç saat ve toplamda 168 saat kursumuz mevcut. Şubat ayında kursları başarı ile bitiren yabancılara sertifikalarını veriyoruz. Kurslarımız kendi hizmet binamızda profesyonel öğretmenler tarafından uygulamalı olarak verilmektedir” dedi.

Türk ile yeni evlendiğini belirten Rus uyruklu İnna Ceylan, “ Artık Marmaris’te yaşıyorum. Burada yaşadığım için Türkçe öğrenmek mecburiyetinde kaldım. Türkçe öğrenerek eşimin akrabaları ile daha sıkı bağlar kurmak istiyorum. İngilizce ve Rusça biliyorum. Türkçeyi çok iyi öğrendikten sonra bir işte çalışmak istiyorum” dedi. Faslı Sena Bujena, “ Eşim Türk ve burada yaşıyorum. İngilizce, Arapça, Almanca biliyorum. Türk insanları ve eşimin akrabaları ile sıkı bağlar kurmak için Türkçe kurslarına yazıldım. Türkçe öğrenmesi kolay bir dil. Bir ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi iyi öğrendim. Türk insanını seviyorum” dedi. Kurs gören çoğunluğu kadın yabancılar Marmaris’i ve Türkiye’yi çok sevdiklerini söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü