Vatandaşlar servis araçlarına çözüm bekliyor

Yaz aylarında artan trafik yoğunluğuna, günübirlik gezi teknelerinin servis araçları da eklenince Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde trafik kabusa dönüyor. Vatandaşlar, trafik kazası riskini de arttıran bu duruma önlem alınmasını istiyor.

Vatandaşlar servis araçlarına çözüm bekliyor

Marmaris Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz ay  düzenlenen turizm değerlendirme toplantısında ‘’Günübirlik tur teknelerinin servis saatleri ve yarattığı gürültü kirliliği’’, ‘’Hanutçuluk’’, ‘’Güvenlik’’, ‘’Barlar sokağı güvenlik görevlileri’’, ‘’Tabelalar’’, ‘’Yaya geçitleri’’, ‘’ATV’’ ,’’Gıda güvenliği’’, ‘’Safari turizmi’’ ve ‘’Su sporları’’ gibi konularda değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda kurum ve kuruluşların işbirliği içinde uygulaması gereken  önemli kararlar alındı. Bu kararlardan biri de Servis Hizmeti veren günübirlik tur teknelerinin mesai saati bitimine denk gelen yolcu indirme saati nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu ve oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla teknelerin indirme yerlerinin 14 Mayıs tarihinden  itibaren İçmeler Rıhtımı olarak belirlenmesiydi. Ancak bu uygulama hayata geçmedi.

Tur teknelerine yolcu taşıyan servisler trafiğin en yoğun olduğu Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi’nde yolcu indirme ve bindirme yapmaya devam ediyor. Servis araçlarının beklediği saatlerde trafikte kaos yaşanıyor. Trafik kazası riski de artıyor. Vatandaşlar, Servis araçlarının İçmeler’de indirme ve bindirme yapması kararının hayata geçirilmesini talep ediyor.

Turizm değerlendirme toplantısında alınan karara rağmen, yolcuların hala Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi’nden indirme ve bindirme yaptırılması  hakkında  Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel açıklama yaptı. Yüksel, toplantıda alınan kararın tavsiye niteliğinde olduğunu söyledi. Yüksel “ Konunun detayları çok. Teknik toplantı yapıldıktan sonra, ilgili kurumlarla da gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra bu konuda kesin karar alınabilir. Bizim aldığımız karar şimdilik tavsiye niteliğinde.İçmeler Rıhtımı’nda günübirlik gezi teknelerinin yolcu  indirme ve bindirme yapması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü