Vali muhtarların sorunlarını dinledi

Marmaris’te Vali Amir Çiçek'in katılımıyla muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi.

Vali muhtarların sorunlarını dinledi

Hisarönü Mahallesi'ndeki köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıda muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. 

Vali Çiçek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, muhtarlarla valilik binasında değil yaşadıkları yerde toplantı yapmayı tercih ettiğini, sorunları ve mahalle hayatını yerinde görmek istediğini söyledi. 

Sorunlara çözüm bulmak için mahallelinin ayağına geldiğini belirten Çiçek, "Bahaneler üretmeden çalışacağız. Güçlü Türkiye olma yolunda azimle kararlılıkla işleri çözümleyeceğiz." dedi.

Vali Çiçek, 2,5 yıldır Muğla'da görev yaptığını, bu sürede vatandaşlarla birebir görüştüğünü, sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla yürütülen çalışmalarının takipçisi olduğunu anlattı. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları hatırlatan Vali Çiçek, "15 Temmuz'da yaşananlar bölücü terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok etme planlarının uygulamasıydı. Bizler öyle güçlüyüz ki onlara bu fırsatı vermedik. Sadece Marmaris, Muğla değil tüm Türkiye'de meydanları boş bırakmayarak milli irademize, birliğimize, dirliğimize sahip çıkarak hainlere derslerini verdik. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık ve şükranlarımı iletiyorum." dedi.

Çiçek, dinamik, sorunları çözen, vatandaş odaklı bir anlayışla çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerken, "Toplumda güçlü ve dinamik olmak için başta kendim olmak üzere ilçede kaymakamlar, il ve ilçe müdürleri, memurlar ile eş güdüm içinde çalışıyoruz. Temel amacımız sizlere sağlıklı, hızlı ve kesintisiz hizmet sunmak. Bürokrasiye takılı kalmayacağız. Çözüm için hep birlikte çalışacağız." diye konuştu. 

- "Muhtarlar devletin ilk kapısı"

Vatandaşın devlete ulaşması noktasında muhtarların devletin ilk kapısı olduğunu vurgulayan Çiçek, resmi kurum amirlerine de şöyle seslendi:

"Turizm, tarım, ticaret hangi alanda olursa olsun ilgili kurumlar sorunlarınıza çözüm bulacaklar. Devletimiz dinamik, aktif ve güçlü bir devlet. Muhtarlar devletin ilk kapısı. Bunu bilerek sorunlara çözüm arayın."

Toplantıya, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, il ve ilçe kurum müdürleri de katıldı. 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.