Yerel Gıda Pazarı açıldı

Marmaris’te yerel tohumlardan üretilmiş, hormonsuz ve ilaçsız yetiştirilen ürünlerin yer aldığı Yerel Tohum Temiz Gıda Pazarı açıldı.

Yerel Gıda Pazarı açıldı

Marmaris’te güvenli ve hormonsuz gıdaya erişim için önemli bir proje hayata geçirildi.Yerel tohumlar,  Atalarımızın uyguladığı geleneksel yöntemlerle ilaç kullanılmadan yetiştirildi ve tezgahlara konuldu.

Marmaris Belediyesi,  Kent Konseyi Çevre Grubu ve Yerel Tohum Derneği Marmaris Temsilciliği işbirliği ile ilçede yerel tohum temiz gıda pazarı açıldı.Pazarda şimdilik 11 üretici yer alıyor.

Marmaris Belediyesi Pazar yerinde her Pazar günü hizmet verecek pazarın açılış törenine Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet kamil Öner, Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol, Profesör Doktor Tayfun Özkaya’nın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Projenin bilimsel alanda çalışmalarına 3 yıldan bu yana katkı veren İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden emekli öğretim görevlisi Prof.Dr.Tayfun Özkaya, yerel tohumların esir alındığını ve özgürleştirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü