Ünlü şef ve gurmeden Pazar'a övgü

Dünyaca ünlü şef ve gurme Mehmet Yaşin, Alem Dergisi’ne bir röportaj verdi. Yaşin röportajında Marmaris Pazarı’ndan övgüyle bahsetti.

Ünlü şef ve gurmeden Pazar'a övgü

Marmaris Orhaniye’de hizmet veren bir marinanın içinde açılan dünyaca ünlü restoranın şefi Melih Demirel Alem dergisine verdiği röportajda Marmaris Pazarı'ndan övgüyle bahsetti. Ünlü gezgin-gurme Mehmet Yaşin de bahar mevsiminde Marmaris’e gerçekleştirdiği gezisi sırasında Pazar’ı ziyaret etmiş, yazısında “Tezgahlarda baharın tüm lezzetleri sergileniyor” ifadesini kullanmıştı.

Şef Melih Demirel
“Huzur... Öncelikle Marmaris'in insana kattığı, yavaş yaşamla beslenen bir huzur faktörü bulunuyor. Bunun yanı sıra, tabii ki buradaki yerel ürünler... Marmaris'te çok nadir bulunabilecek bir pazar var. Ürün yelpazesi ve kalitesi, ürünlerin sürdürülebilirliği ve devamlılığı düşünüldüğünde, dünyada çalıştığım yerlerde bulunan pazarların çoğundan ötede bir noktada duruyor benim için. Mutlaka gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kariyerim boyunca ürünü ön planda tutan şefler ile çalıştım, sanırım ben de biraz bu yönde bir tarz oluşturdum. Bu nedenle burası benim için keyifli bir sürpriz oldu.”

Gurme Mehmet Yaşin
“Bu mevsimde kurulan pazar yerlerine bayılıyorum. Sakin, taze ve ucuz. Tezgahlarda baharın tüm lezzetleri sergileniyor. Ebegümeci, radika, kaz ayağı, turp otu, su otu, çiğdem, çıtır çıtır ıspanaklar, dikenli Şevketi Bostan, zümrüt yeşili pazı yaprakları. Bunları torbama doldururken, nasıl haşlayacağımı, üstlerine zeytinyağlı, sarımsaklı, limonlu soslar dökeceğimi düşünüp heyecanlanıyordum. İçime yaşam sevinci doluyordu. Bu sevincin bedeli 10 liraydı. Bu kadar ucuzdu yaşamı keyifli kılmak.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.