Ukraynalı turistlere hırsızlık şoku

İçmeler’de plajda Ukraynalı turist çiftin çantasını çalarak kaçan bir kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı. Ukraynalı çift, içindeki eşyalarla birlikte çantalarını teslim eden polise övgü dolu sözlerle teşekkür etti.

Ukraynalı turistlere hırsızlık şoku

Pazar günü öğleden sonra İçmeler halk plajında hırsızlık olayı meydana geldi. İddialara göre, Ukraynalı ekonomist Valode ve Maria Viktovie çifti plajda dolaşırken çantalarını ve üzerlerindeki elbiseleri çıkartarak denize girdi. Turist çift,  kendilerini izleyen bir kişiden habersiz denizde yüzmeye başladı. Maria Viktovie, eşyalarının yanında biri olduğunu fark ederek bağırmaya başladı. Kadının yardım çağrılarına kimse ilgilenmedi. Çantayı alan kişi hızlı adımlarla plajdan uzaklaşarak gözlerden kayboldu. Denizden çıkan çifte bir kişi yardım ederek 155 polis ihbar hattını aradı. Plaja gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri turist kadından şüphelinin eşkâlini aldı. Sivil polis ekipleri bir saat süren aramalar sonucu verilen eşkâle uyan bir kişiyi 300 metre mesafede bir bankta yakaladı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada turist çifte ait çeşitli eşyalar çıktı. Çevresinde yapılan aramada çalınan çantanın bir aracın altına atılmış halde buldu.

Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi’ne getirilen şüphelinin yapılan kimlik incelemesinde 22 yaşındaki R.D. olduğu tespit edildi. Zanlının sicil kaydı incelemesinde Bodrum’da 2 iş yeri hırsızlığı, Marmaris’te 2 iş yeri hırsızlığı ve Milas’ta adam öldürmeye teşebbüs ile bir iş yeri hırsızlığı suçundan aranması olduğu tespit edildi. Poliste, gasp, yağma, ev ile iş yeri hırsızlığı, kasten adam yaralama gibi suçlardan 51 tane kaydı bulunan zanlı ifadesinde üzerine atılan hırsızlık suçunu itiraf etti. Poliste İşlemleri tamamlanan zanlı gözaltına alındı.

İçinde iki adet cep telefonu, bir miktar para, gümüş kolye, makyaj malzemeleri bulunan çanta Ukraynalı turistlere teslim edildi. Turistler polislere teşekkür etti. Maria Viktovie “Bizler eşyalarımızın bulunabileceğine dair bir ihtimal vermiyorduk. Türk polisinin  bir anda olayı aydınlatıp çözüme kavuşturması bizi mutlu etti. Kısa sürede hırsızı ve eşyaları bulan polise minnettarlığımızı sunuyoruz” dedi.

Zanlının  işlemlerin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.