Ukrayna'dan Dünya'ya armağan 50 icat

Ukrayna’dan Dünya’ya armağan 50 icat sergisi Ankara ve Antalya’nın ardından Marmaris’te açıldı. Serginin açılışını Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi ve Başkan Acar birlikte yaptı.

Ukrayna'dan Dünya'ya armağan 50 icat

Ankara ve Antalya’da açılan “Ukrayna’nın Dünya’ya Armağan Ettiği 50 İcat” isimli sergi  Marmaris Belediyesi'nin katkılarıyla Marmaris’te açıldı. Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve davetliler katıldı. Büyükelçisi Andrii Sybiha açılışta yaptığı konuşmada Ukrayna’nın Dünya’ya Hediye Ettiği 50 İcat sergisini açmak benim için büyük bir şeref. Yeryüzünde eğer bir cennet olsaydı o yer kesinlikle Marmaris olurdu.Serginin açılmasına katkı sağlayan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a ve İbrahim Altuntaşa’a teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Ukraynalı büyükelçi, çipli kimlikle seyahat uygulamasının başlamasından sonra Türkiye’ye bir milyondan fazla turist geldiğini belirterek “Ukraynalılar Marmaris’te kendilerini ikinci vatanlarındaymış gibi hissediyorlar. Hiç yabancılık çekmiyorlar.Son günlerde yürürlüğe giren “Çipli Kimlikle Seyahat Anlaşması” ile bu ülke arasındaki güven arttığı anlamına geliyor.Bu anlaşma ile birlikte seyahat eden kişi sayısı daha da artacaktır.Geçen yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist geldi. Bu anlaşma ile bu sayı daha da artacaktır.Başkan Ali Acar ile görüşmemizde  Ukrayna Derneği için bina konusunu da konuştuk. En kısa zamanda bina işini de çözmüş oluruz.” Dedi.

Büyükelçi Sybiha, Marmaris’in çok düzenli bir şehir olduğunu belirterek Başkan Ali Acar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Açılışta konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Ukrayna Büyükelçisiyle birlikte Ukrayna Heyeti’nin Marmaris’te bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Başkan Acar, Marmaris’e  yerleşen Ukraynalıların hemşeri olduğunu söyledi.Acar, Ukrayna’nın Vinnitsia şehri ile yasal prosedürün gerçekleştirilmesi ile birlikte kardeş şehir protokolünü imzalayacaklarını söyledi.

Ukrayna Hava Yolları Yetkilisi yaptığı konuşmada, “Ukrayna Havalimanları ile Dalaman Havalimanı arasında bir bağlantı olmalı. Biz bu konuda elimizden gelen yapacağız ve bu bağlantıyı kuracağız. Marmaris Belediyesi çalışanlarına ve Dalaman Havalimanı çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.