Türkü Kervanı'ndan ücretsiz konser

Türk Halk Müziği tutkunu 40 vatandaştan oluşan ‘Koro Türkü Kervanı’ adlı grup, 25 Mart Pazar Günü Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da ilk konserini verecek.

Türkü Kervanı'ndan ücretsiz konser

Türk Halk Müziği tutkunu 40 vatandaştan oluşan ‘Koro Türkü Kervanı’ adlı grup, 25 Mart Pazar Günü Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da ilk konserini verecek. Marmaris Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşecek, yurdun dört bir yanından 23 Türkü’nün seslendirileceği konser halka açık ve ücretsiz olacak.

Yaklaşık 4 ay önce Türküsever, aralarında şefleri Gültekin Kaya’nın da bulunduğu birkaç kişinin oluşturduğu ve ‘Koro Türkü Kervanı’ adı verilen grup, kısa zamanda büyük ilgi gördü. Koronun üye sayısı 40’a kadar yükseldi. ‘Kervan’ın üyeleri, Türk kültürü ve tarihinde önemli bir yer tutan türküleri, sevdirmek, daha geniş kitlelerle paylaşmak amacıyla konser vermeye karar verdi. Bu fikre Marmaris Belediyesi ve ilçedeki bazı işyeri sahiplerinden destek geldi. Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Tesisleri’nde sürdürülen provalarda sona doğru gelindi. ‘Koro Türkü Kervanı’nın ilk konserini 25 Mart Pazar akşamı vereceği belirtildi. Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nun ev sahipliği yapacağı ve saat 20.00’de başlayacak konserde, şef Gültekin Kaya yönetiminde yurdun dört bir yanından 23 türkünün koro ve solo şeklinde seslendirileceği kaydedildi. Etkinliği, halka açık ve ücretsiz olacağının da altı çizildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü