Türkiye'de bir ilk Marmaris'te gerçekleşti

Marmaris’te yerleşik yaşayan yabancılar beş yıldızlı otelde paskalya ayini düzenledi. İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nden bir piskopos ve papaz ayini yönetti.

Türkiye'de bir ilk Marmaris'te gerçekleşti

Muğla Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği, Hıristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hazreti İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan günü kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla kent merkezindeki 5 yıldızlı Otel’de ayin düzenledi. 

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Piskoposu Ihor Wikademir Getcha ve Papaz Andrij Krochak’in yönettiği ayine ilçede yerleşik yaşayan çoğunluğu Ukrayna ve Rus uyruklu 150 kişi çocuklarıyla birlikte katıldı. Kadınlar, evlerinde yaptıkları yiyecekleri getirerek masalar üzerinde mum yakarak donattı. Katılımcıların bir kısmı salonun bir köşesinde Piskopos Getcha tarafından günah çıkartıldı. Piskopos ve papaz yönetiminde başlayan iki saat süren törende dualar edildi ve ilahiler okundu.

Ayin sonrası Uzunyalı Mevkii’nde bulunan bir restoranda kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Piskopos ve papaz da eşlik etti. Çocuklar, renkli yumurtalarını birbirleri ile tokuşturarak dilek tuttu. Dayanışma ve birliğin sergilendiği kahvaltıda, hayata geçirilecek projeler ve çalışların görüş alışverişi yapıldı. Kahvaltı bitiminde Piskopos ve papaz beraberindeki heyet ile Uzunyalı Mevkii’ndeki yürüyüş yolunda dolaşarak eşsiz doğa ve deniz manzarasını cep telefonlarıyla çekerek sosyal medyalarında paylaştı. Piskopos Getcha, sosyal medyada paylaştığı deniz manzarası altına “Mükemmel Marmaris” yorumu yazdı.

Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Muğla Başkanı Olena Topçu, “ Dernek olarak ilk defa Türkiye’de kilise dışında bir özelde paskalya ayini düzenlendi çok mutluyuz. Marmaris Kaymakamı ve otel yetkililerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Muğla ve ilçelerinde ne yazık ki bir kilise yok. Kilise yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerden sorunumuza çözüm getirmesini talep ediyoruz” dedi. İstanbul Fener Rum Patrikhanesi Piskoposu Ihor Wikademir Getcha, “ Türkiye’de ilk defa özel bir alanda paskalya ayini yapıldı. Böyle bir ayini yönetmekten büyük mutluluk duydum. Marmaris Kaymakamı ve otel yetkililerin ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Muğla ve ilçelerinde yaşayan yabancıların ne yazık ki ibadethaneleri yok. Bu bölgede yaşayan kardeşlerimizin ibadethane sorunlarını çözmek için görüşmelerimiz olacaktır” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.