Türkiye'de bir ilk: Her seçmene özel mektup

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar, yazılı açıklama yaparak, dağıtım tamamlanmasına rağmen mektupların bazı vatandaşlara ulaşmadığını öğrendiğini belirtti. Mektup örneklerini sosyal medya aracılığı ile paylaştı.

Türkiye'de bir ilk: Her seçmene özel mektup

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar, Marmarisli seçmenler için yazdığı mektupla bir ilke imza attı. Başkan Acar, Mahalle mahalle , isim isim, yaş gruplarına göre seçmenlere özel kaleme aldığı mektubunda yerel seçim sürecinde uğradığı haksızlıkları ve yaşadığı mağduriyeti anlattı. Marmaris’te 15 yıllık görev sürecinde yaşadıklarını kaleme aldı. Acar, mektubunda neden DSP’den Marmaris Belediye Başkan adayı olduğunu ve Marmaris’le ilgili projelerini  yazıya döktü.  Başkan Acar, bütün seçmenlere gönderdiği mektuplarını isim ve yaş grubuna göre yardı. Mektupta vatandaşlara 3-4 kez ismiyle hitap etti. Acar’ın PTT aracılığıyla seçmenlere ulaşan mektuplarında 18-23 yaş aralığındaki vatandaşlara  “evladım”, 24-39 yaş aralığındaki vatandaşlara “kardeşim”, 40 yaş üstü erkeklere “bey” 40 yaş üstü kadınlara “Hanım” olarak ismiyle birlikte hitap ediyor. Samim bir dille yazılan bu mektupların arkasında bir de QR kodu var. Bu kodu tarayanlar Başkan Acar’ın 15 yıl boyunca hayata geçirdiği çalışmaların yer aldığı sayfaya ulaşıyor.

Efekt..

Başkan Acar tarafından kaleme alınan bu mektupların dağıtımların tamamlanmasına rağmen seçmene ulaşmadığı öğrenildi. Başkan Acar, bunun üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çok Değerli Marmarisliler,

31 Mart seçimleri öncesi sizlere kendimizi anlatabilmek için farklı bir yol seçtik.

Her eve, her seçmene ulaştırılmak üzere kaleme aldığım mektubumu Yüksek Seçim Kurulu listesinde yer alan tüm vatandaşlarıma hitaben yazdım.

Mektubu yazarken yerel seçimde ilk kez oy kullanacak olan gençlerimizi (18-23 yaş grubu), onları takiben 24-39 yaş grubunu ve son olarak da 40 yaş üzeri erkek ve kadın gruplarını ayrı ayrı göz önünde bulundurdum.

Vatandaşlarımıza verdiğim değerden dolayı güzel bir ekip çalışması yaparak mektupları her vatandaşımın ismine özel olarak hazırladık. Dağıtım için de PTT Müdürlüğümüze teslim ettik.

PTT Müdürlüğünden gelen bilgiye göre yaklaşık 1 aydır süren dağıtım çalışmaları sonlanmış bulunmaktadır. Dağıtım süreci boyunca adresine mektup ulaşmamış olan vatandaşlarımız bizi haberdar ettiler. Bunları mümkün olduğunca takip etmeye ve sorunun nereden kaynaklandığını anlamaya, çözüm bulmaya çalıştık.

Marmaris’teki 68.584 seçmene göndermiş olduğumuz mektupların bir bölümünün bina veya site girişlerine toplu olarak bırakılmasından, bir kısmının köylerdeki dağıtım ağında yaşanan eksiklerden dolayı mektup sahiplerine ulaşmadığını anladık. Bazı adreslerde ise evdeki bir ya da iki kişiye mektup gelirken diğer bir kişiye ulaşmadığını öğrendik.

Kolay değil, Türkiye’de yapılmayan zor bir işe girdik. 68 binin üzerindeki seçmene tek tek isme özel mektup yazdık. Mektubun sonuna yerleştirdiğimiz QR (kare kod) ile de 15 yıl boyunca hangi hizmetleri verdiğimizi internet teknolojisi yardımıyla anlatmaya çalıştık. Mektubumuzu alıp mutlu olan, teşekkürlerini ileten çok sayıda vatandaşımız oldu. Bizi anladıklarını, farklı görüşten olsa bile 31 Mart’ta tercihini bizden yana kullanacaklarını söyleyenler de oldu. Ben isterdim ki bu özel mektup tüm vatandaşlarıma ulaşsın. Özellikle de ilk kez bir yerel seçimde oy kullanacak olan 18-23 yaş grubundaki gençlerimizin yazdıklarımı okuması en büyük amacımdı.

Bu andan sonra eline mektup geçmeyenler için yapabileceğim bir şey var; mektuplarımı sosyal medya ve basın aracılığı ile paylaşmak. İşte bu nedenle sizlere bu açıklamayı yapmam gerekiyordu. Yaşanan aksaklıklar için, mektuplarımızın toplu olarak ortadan yok olması için bir bahane aramıyor, hiç kimseyi suçlamaya kalkmıyorum. Adresine mektup ulaşmayan vatandaşlarım eğer oturdukları binanın veya sitenin posta kutularını son bir kez kontrol edebilirlerse, belki de mektuplarını orada bulacaklardır. Bazı köylerimizde ise dağıtımı yapılmamış olan mektuplar muhtarlıklarda veya köy kahvesinde bekliyor olabilir.

Mektup yazma nedenlerimden birisi de vatandaşımıza sesimi duyurabilmek, demokratik hakkımı kullanabilmekti. Keşke bangır bangır bağıran, gürültü yapan seçim araçları yerine tüm adaylarımız bu yöntemi kullansa da bir sonraki seçimde çevreye görsel ve işitsel rahatsızlık verilmese…

Bu yazımın ekinde mektuplarımı okuyacaksınız. Eğer yaş grubuna göre mektubunuzu seçip isim yerine de kendi isminizi düşünürseniz amacımıza ulaşmış olacağız.

Anlayışınız için teşekkür eder, saygılar sunarım. 30 Mart’ta seçim öncesi sizlerle birarada olacağımız 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki seçim şölenimizde (mitingimizde) buluşmak üzere…

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü