"Türkiye gibi başka ülke bulamazlar"

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi pozisyonda olduğunu belirterek, "Ama gerçekten daha çok yapılacak işler var. Daha çok Rus turist gelsin buraya. Türkiye'den daha mutlu ayrılsınlar. Türkiye'ye mutlu gelsinler Rusya'ya mutlu dönsünler. Onların yerine dostları da arkalarından gelsinler Türkiye'yi görsünler. Doğal güzellikler, deniz, kumu, ne varsa Türkiye'de var. Türkiye gibi başka ülke bulamazlar." dedi.

Başkonsolos Rogoza, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, her yıl yüz binlerce Rus turisti ağırlayan Marmaris'te turizm ve turistlerin tatilleri değerlendirildi.

Başkonsolos Rogoza, kendisini Türkiye'de evinde gibi hissettiğini en son 10 yıl önce gördüğü Marmaris'in değişimini anlattı.

Marmaris'i bıraktığı gibi görmediğini çok güzel ve pırıltılı bir şehir olarak gördüğü değerlendirmesinde bulunan Rogoza, "Konsolosluğumuz Antalya'da ama Muğla iline de bakıyoruz. Muğla'ya çok sayıda vatandaşımız tatile geliyor. Rus turistlerimizin durumları hakkında bilgi almak ve nezaket ziyareti için geldim. Sizin de tabirinizle 'hem ziyaret hemde ticaret' oluyor." dedi.

Rogoza, Marmaris Belediye Başkanı ile ilişkileri daha ileriye götürmek daha sık görüşme başlatmak istediğini dile getirirken ziyaretten sonra daha yakın ilişki için olmayı umduğunu kaydetti.

-"Daha çok Rus turist gelsin"

Rus-Türk ilişkilerinin gayet iyi bir pozisyonda olduğunu belirten Rogoza şunları söyledi: "Gerçekten daha çok yapılacak işler var. Birlik içinde yapalım diyoruz. Daha çok Rus turist gelsin buraya. Türkiye'den daha mutlu ayrılsınlar. Türkiye'ye mutlu gelsinler Rusya'ya mutlu dönsünler. Onların yerine dostları da arkalarından gelsinler Türkiye'yi görsünler. Doğal güzellikler, deniz, kumu, ne varsa Türkiye'de var. Türkiye gibi başka ülke bulamazlar."

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Marmaris ile övgülü sözlerinden dolayı Başkonsolos Rogoza'yı Marmaris'te görmekten çok mutlu olduğunu bu kadar pozitif bir insanla bir arada olmaktan onur duyduğunu söyledi.  Ziyarette, Acar, Rogoza'ya fincan takımı hediye ederken, Rogoza da Acar'a tablo verdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü