Türk Polis Teşkilatı 173 yaşında

Bugün 10 Nisan, Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş yıldönümü. Kuruluş yıldönümü nedeniyle sabah saatlerinde Atatürk Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Program, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde kutlamaların kabulüyle devam etti.

Türk Polis Teşkilatı 173 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yılı nedeniyle Atatürk Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğamiral İlker Özcan, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İlçe Emniyet Müdürü Metin Ercan, polis teşkilatı mensupları, siyasi parti ve oda temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende Polis Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler öğrencilere ödülleri de verildi. Marmaris İlçe Emneyit Müdürü Metin Ercan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı, mesai arkadaşlarına güç fakat son derece şerefli bir görevi canı pahasına yerine getiren sevgili arkadaşlarım diye seslenerek "Türk Polis Teşkilatı, hizmetinde olduğu vatandaşına huzur ve güven ortamını sağlamada; demokrasiye inanan, ona sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne saygılı, Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, laik cumhuriyetin teminatı, herkese karşı eşit, tarafsız bir polis teşkilatı olmaya devam edecektir" dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü kutladı. Törenin ardından Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler araç korteji geçişi yaptı. Etkinlikler İlçe Emniyet Müdürülüğü hizmet binasında kutlamların kabulüyle devam etti.Protokol üyeleri, polis haftası nedeniyle pasta kesti..

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.