Turistler Türk tıraşını sevdi

Marmaris’te tatilini geçiren yabancı uyruklu erkek turistlerin yeni gözdesi Türk tıraşı. Turistler, berber koltuğunda tıraş olurken aileleri de cep telefonuyla çekim yaparak sosyal medyada paylaşım yapıyor.

Turistler Türk tıraşını sevdi

Marmaris’te yabancı erkek turistlerin olmazsa olmazlarından biri de  Türk  berberleri..Turistler berber koltuğunda tıraşını olurken aileleri cep telefonuyla yaşanılanları çekerek sosyal medyada paylaşıyor. Paylaşımları gören diğer turistler ise meraklanarak ilk gördükleri Türk berberlerine gelerek saç ve sakal tıraşı oluyor.Berberler en çok rağbet edenlerin başında İngilizler yer alıyor. İngilizleri Alman turistler izliyor.

Berber koltuğuna oturan turistlerin en çok istediği ise “ful bakım” adı verilen tıraş.Saç ve sakal tıraşı yapılan turistin kulak, burun ve yanak kılları ağda ile alınıyor. Yüze krem ve buhar masajı yapılıyor, ardından saçlara özel yağlar sürülüyor. Bir süre bekletilen turistin kafa ve yüzü yıkanarak temizleniyor. Çıraklar, kollar, boyun ve kafasına masaj yaparak rahatlatıyor. 45 dakika süren tıraş ve bakım ardından 40 lira ücret ödeniyor. Tıraş olan turist ve yakınlarına Türk Kahvesi ve Türk Çayı ikram ediliyor. İkramları yudumlayan turistlere iyi derecede İngilizce bilen berberler Marmaris hakkında bilgi veriyor.

Eşi ve kızının isteği ile ilk defa Türk berberinde tıraş olduğunu söyleyen bir fabrikada mühendis 35 yaşındaki İngiliz George Bell Bennett, “ Harika bir duygu. Kendi ülkemde böyle bir şey yok. Çok rahatladım, tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Yaşadığım bu duyguyu ailem cep telefonu ile çekti ve sosyal medyada paylaşarak “ Very good Turkısh Barber” yazacağım” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.