Turistler oryantal öğreniyor

Marmaris’te turistler oryantal dans öğrenirken eğleniyor

Turistler oryantal öğreniyor

Marmaris İlçesi’nde turizm sezonunun açılmasıyla oteller turistlerle dolmaya başladı. Yabancı turistleri ve tatilcileri hem eğlendirmek hem de öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenleyen otelciler, bir ilke daha imza attı.

Beş yıldızlı Otel yetkilileri, dans eğitmeni Zenne Umut Ünsal eşliğinde havuz başında ücretsiz oryantal dansları vermeye başladı. Havuz başında toplanan Türk, Rus, Alman, İngiliz, Ukraynalı kadınlar çalan hareketli müzikler eşliğinde Zenne Ünsal’ın kıvrak danslarına bakarak eşlik ediyor. Bellerine pullu şalları bağlayan bikinili turistler ve tatilciler, orta doğunun hareketli müzikleriyle oryantal öğreniyorlar. Oryantal dansın temel figürleri olan göbek, kalça ve bel kıvırmalarını öğrenen turistler, hem eğleniyor hem de spor yapıyor. Dans gösterilerini seyreden tatilci ve turistler ise anı kameraya çekip alkışlarla tempo tutuyor.45 dakika süren oryantal eğitim ardından otelin animatörleri, turistler ve tatilciler zenne ile birlikte pistte hünerlerini sergiliyor.

Kıbrıs ve Yunanistan’da kurs veren dans eğitmeni 35 yaşında ki Zenne Umut Ünsal, “ Yabancılara yurt dışında ve Marmaris’te oryantal kursu veriyorum. Ben erkek olduğum için farklı görüp seviyorlar. Oryantal dansın temel hareketlerini öğrettikten sonra birlikte Arapça hareketli müzikler eliğinde dans ediyoruz. Öğrenirken eğleniyorlar ve spor da yapmış oluyorlar” dedi.

ÖĞRENİRKEN EĞLENİYORLAR HEM DE SPOR YAPIYORLAR

 Ankara’dan bir haftalık tatile gelen Ayla Şahin, “ Burada oryantal dansı öğrenirken eğlencenin yanı sıra sporda yapmış oluyoruz. Zennenin kıvrak figürleri etkiliyor. Tatilimin dördüncü gününde iki kilo verdim, mutluyum” dedi.

21 yaşında ki Üniversite öğrencisi İngiliz Caroline Bennetty, “ Her yıl Marmaris’e tatile geliyorum. İlk defa böyle bir etkinlikle karşılaştım ve çok merak ettiğim oryantal dansı öğrendim. Hem eğleniyorum hem de spor yapıyorum. Eğlenceli bir tatil yapıyorum” dedi.

24 yaşında ki İç Mimar Rus Elena Vinkler, “ Televizyonlarda zenneleri izler merak ederdim. Harika dans ediyor ve bizlere de öğretiyor. Oryantal dansını eğlenerek öğreniyoruz. Oryantal dans ile daha bir fit vücuda sahip olmak istiyorum” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.