Trafikte servis aracı krizi

Marmaris’te günübirlik gezi tekneleriyle gelen yolcuları otellerine taşıyan servis araçları, Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi’nde sıkışıklığa neden oluyor.

Trafikte servis aracı krizi

Marmaris’te günübirlik gezi tekneleriyle gelen yolcuları otellerine taşıyan servis araçları, Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi’nde sıkışıklığa neden oluyor. Trafikte kaos yaratan bu durumun ortadan kalması için harekete geçildi. Marmaris Belediyesi, servis araçlarının ana caddelere girişinin yasaklanması ya da günübirlik tur teknelerinin İçmeler Rıhtımı’na yanaşması alternatifleri üzerinde duruyor.

Marmaris’te yaz aylarıyla birlikte artan trafik sorunları kent yaşayanını çileden çıkartan boyutlara ulaşabiliyor. Onlardan biri trafiğin yoğun olduğu Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi’ndeki  trafik sıkışıklığı. Özellikle günübirlik tur teknelerinden yolcu alan servis araçlarının öğleden sonra caddeye park etmesi nedeniyle burada trafik keşmekeşi yaşanıyor.

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, servis araçlarının bu caddelere park etmelerinin yarattığı trafik sorununa dikkat çekti. Kaplan, bu sorunun ortadan kaldırılması için iki alternatif üzerinde durduklarını açıkladı.

Kaplan:”Servis araçları Marmaris trafiğini tıkıyorlar. Bunun çözümü mümkün. Birinci çözümü, tatilciler sabah teknelere nasıl ulaşıyorsa, akşam da otellerine bu şekilde yani toplu taşıma araçları ya da taksilerle ulaşabilir.İkinci çözüm yolu ise bu iş servis araçlarıyla yapılacaksa tekneler akşamları yolcularını  İçmeler’deki rıhtıma bıraksın, servis araçları yolcularını rıhtımdan alıp otellerine dağıtsın.”dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü