Toplu arı ölümleri korkutuyor

Muğla’da toplu arı ölüm sayısı yüzde 60’lara çıktı. Sebep küresel iklim değişikliği. Arıcılar ise çaresiz. Yetkililerden bir an önce önlem alması ı isteniyor.

Toplu arı ölümleri korkutuyor

Küresel iklim değişikliğinin doğaya etkileri her geçen gün daha da yıkıcı boyutlara ulaşıyor. Muğla’da bu nedenle ölen arı sayısı genel toplam üzerinden yüzde 60’lara çıktı. Bu durum arıcıları endişelendiriyor.

 Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin "Muğla'daki 400 bine varan arı kaybı için devlet arıcılara destek eli uzatmalı" dedi.  Datça ve Marmaris'te bir hafta içinde yaklaşık 300 bal üreticisiyle bir araya gelen ıZiya Şahin özellikle son zamanlardaki toplu arı ölümlerine işaret etti.  Türkiye'deki 7 milyon kovan sayısının 1 milyon 280 binin Muğla'da olduğunu, bu seneki toplu ölümlerle bu sayının 800 binlere kadar ulaştığını kaydetti.

Şahin, bu kapılar karşısında bakanlığın destek vermesi gerektiğini ifade etti.  “ bakanlık gerek kredi borçlarına destek olmalı  ve gerekse arıcılara arı takviyesi  yapmalı.  Mazot ücretlerinde arıcıya özel indirimler düşünülebilir. “dedi. Şahin, 11 Lira’ya ürettikleri balı 7 Lira’ya sattıklarını söyledi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü