Tiyatronun adresi "Marmaris" oldu

5. Marmaris Tiyatro Günleri, küçükten büyüğe 3500 kişiyi tiyatronun renkli dünyasıyla buluşturdu.

Tiyatronun adresi

5. Marmaris Tiyatro Günleri, küçükten büyüğe 3500 kişiyi tiyatronun renkli dünyasıyla buluşturdu. Kimi zaman güldüren, kimi zaman duygulandıran oyunlar 10 gün boyunca Armutalan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Böylece Dünya Tiyatrolar Günü’nü de barındıran Mart ayı 5. Marmaris Tiyatro Günleri’yle taçlandı. Türkiye’nin önde gelen ve oyunlarıyla devleşen tiyatro sanatçıları bir yandan Tarık Akan Sahnesi’nde oyunlarını sergilerken, diğer taraftan da izleyiciye not verdi. Ülkenin dört bir yanına turneye giden usta sanatçılar Marmaris halkının tiyatro ilgisine ve zarafetine hayran kaldı.

Marmaris Belediyesi’nin katkılarıyla Akademi Garaj tarafından düzenlenen Tiyatro Günleri’nin 5.'si. 16-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, 1'i çocuk oyunu, 8 tiyatro eseri sanatseverlerle buluşurken Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi; Genco Erkal, Can Gürzap, Selçuk Yöntem, Derya Alabora, Mutlu Güney, Zuhal Olcay, Deniz Çakır, Burak Sergen, Şenay Gürler, Goncagül Sunar, Feri Baycu Güler, Altan Alkan, Özge Yıldırım, Melisa Doğu, Ece Yüksel, Kadir Saray, Burçin Yalçın, Toprak Can Adıgüzel, Gülçin Kültür Şahin’i ağırladı. Seyirci sayısı yetişkinlerde 3000’e ulaşırken, 500 minik de çocuk oyunlarıyla buluştu. Bu yıl oyunlara ilgi ilçe dışından da fazla oldu. Akyaka, Ortaca, Datça ve Menteşe’den tiyatro severler Marmaris’e gelerek usta tiyatrocuları sahnede izleme imkânı buldu. Tiyatro Günleri’ne katılan sanatçılar da ilçeden memnun ayrıldı. Marmarisli tiyatroseverlerin ilgisi ve oyunlara ev sahipliği yapan Tarık Akan Sahnesi sanatçıları da mutlu etti.

Akademi Garaj Marmaris kurucusu Tiyatro Sanatçısı Cengiz Sezgin de izleyenlere, sanatçılara ve Marmaris Belediyesi’ne, etkinliğe gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek için teşekkür etti.

“Tiyatro'ya özgürlük, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktır”

Başkan Ali Acar da, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Tiyatro'ya özgürlük, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktır” dedi. Ülkemizin bir çok yerinde tiyatro oyunları teker teker yasaklanırken, Marmaris'te tüm oyunların özgürce sahnelenebildiğine vurgu yapan Başkan Ali Acar, mesajına şöyle devam etti; “Bizleri her defasında farklı yolculuklara çıkaran, düşündüren, güldüren, gülümseten, soran, sorgulatan, izlediğimiz her yeni oyunun ardından farklı insanlar olarak hayata karışmamızı sağlayan tüm sanatçılarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, Marmaris’ten; sanata ve sanatçıya değer veren kentten, Tarık Akan Sahnesi’ni dolduran, 5. Marmaris Tiyatro Günleri’ni ilgiyle takip eden tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.