Terör propagandasına 4 tutuklama

Marmaris’te sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK'yı övüp, devlet büyüklerine hakaret ettikleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Zeytin Dalı Harekâtı' aleyhinde propaganda yaptıkları belirlenen dört kişi tutuklandı.

Terör propagandasına 4 tutuklama

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulundukları, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı aleyhine propaganda yaptıkları, ayrıca PKK/KCK'yı övdükleri iddia edilen şüphelilere yönelik, 8 eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Demokratik Bölgeler Partisi Marmaris İlçe Başkanı Y.N’nin de aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. . Şüphelilerin evlerindeki aramada ele geçirilen cep telefonu, harici bellek, bilgisayar, çeşitli kitap ve evraklara incelenmek üzere el konuldu. Şüphelilerden M.Ş.'nin evinde yapılan aramada FETÖ ile ilgili kitaplar ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, 'terör örgütü propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, aynı gün yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Savcı dört şüphelinin serbest bırakılmalarına itiraz etti. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile dört şüpheli polis tarafından tekrar gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli,  'Terör örgütü propagandası, devlet büyüklerini aşağılama ve hakaret etmek' suçlarından tutuklandı. Cezaevine götürülen zanlıların önüne HDP üyesi bir grup geçerek basın mensuplarının görüntü almaması için çaba sarf etti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.