Teknelere yüksek sesli müzik yasağı

Marmaris’te İlçe Turizm Danışma Kurulu tarafından , gelen şikâyetler üzerine günü birlik gezi teknelerinin körfez içinde kıyıya yakın yerlerde yüksek sesle müzik yayını yapması ve köpük partisi düzenlemesi yasaklandı.

Teknelere yüksek sesli müzik yasağı

Marmaris Körfezi’nde faaliyet gösteren günübirlik gezi teknelerinde yüksek sesli müzik yayını  tepkilere neden oluyordu. Vatandaşlar; BİMER, CİMER ve Kaymakamlığa başvurarak günü birlik gezi teknelerinin kıyıya yakın yerlerde yüksek sesle müzik yayını yapmasını ve köpük partisi düzenlemesini şikâyet etti.Şikayetlerle ilgili Marmaris İlçe Turizm Danışma Kurulu inceleme ve tespit yaptı. İncelemede günü birlik gezi teknelerinin kıyıya yakın yerlerde yüksek sesle müzik yayınlarının gürültü kirliği oluşturduğu belirlendi. Teknede düzenlenen partilerdeki köpüklerin de denize atıldığı tespit edildi.  Kurul, günü birlik gezi turu yapan teknelerin yüksek sesle müzik yayını yapmasını ve köpük partisi düzenlemesini yasakladı.

Gürültü kirliliği yapan tekne ve yatlar bundan sonra tespit edilecek. Zabıta, sahil güvenlik, polis, jandarma, turizmcilerden oluşan denetleme komisyonu şikâyetler üzerine desibel ölçümleri yapacak.

Teknelerin yarattığı gürültü kirliliği hakkında Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel başkanlığında Nisan ayında düzenlenen toplantıda da karar alınmıştı. Bu karar kamu kurumlarına üst yazı ile gönderilmişti.

Öte yandan  Çevre ve Orman Bakanlığı’nın “Çevresel Gürültü’nün Değerlendirilmesi Yönetimi ” yönetmeliğinin birinci bölümünde “Deniz, göl veya başka suyolları ulaşım araçlarının çevresel gürültü düzeyi en yakın sahil şeridinde, gündüz 65 desibel ve gece 55 desibel sınır değerlerini aşamaz” ifadeleri yer alıyor.

Datça, Fethiye ve Bodrum’da yüksek sesle müzik yapan tekneciler ile ilgili ilçe yöneticilerinin karar alacağı bildirildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.