Tatbikat gerçeği aratmadı

Senaryo gereği iki kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı...

Tatbikat gerçeği aratmadı

Marmaris İlçe Devlet Hastanesi’nde senaryo gereği iki kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı patlama tatbikatı gerçekleştirildi. Hastane bahçesine taşınan bazı yaralıların kendilerini role fazla kaptırdığı görülürken, vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntü çekerek yaşananları ilgiyle izledi.

Marmaris Devlet Hastanesi Perşembe akşamı saat:18.40 sıralarında tatbikat gerçekleştirildi. Hastane bahçesinde düzenlenen tatbikata, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Servis, jandarma, polis, Muğla Büyükşehir İtfaiye ekipleri ve hastane çalışanlarından oluşan 300 personel katıldı. Tatbikatın senaryosu gereği, hastanenin zemin katında bulunan yemekhanede tüp patlaması meydana geldi. İhbar üzerine ekipler harekete geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi, polis, jandarma ve UMKE ekipleri hastaneye kısa sürede geldi. Jandarma ve polis hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Üç özel hastaneden yedi ambulans geldi. İtfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışması yaparken UMKE ve 112 Acil ekipleri yemekhaneden 15 yaralıyı ve 2 ölen kişinin cesedini hastane bahçesine çıkardı. Yaralılara hastane bahçesinde yeşil, sarı, kırmızı ve siyah kodlarla müdahalede bulunuldu. Hayati tehlikesi bulunan yaralılar ambulanslarla özel hastanelere sevk edildi. Makyajla vücutlarında patlama yaraları oluşturulan yaralıların müdahalesi film sahnelerini aratmadı. Bazı personellerin kendini role fazla kaptırması ilginç görüntüler oluşturdu. Yaşanılanları ilgiyle izleyen vatandaşlar, yaralıların feryatlarını cep telefonuyla uzun süre görüntüledi. Bir saat süren tatbikat sonunda personel hatıra fotoğrafı çektirdi. Marmaris Devlet Hastanesi yönetimi, tatbikatı başarılı ile bitiren personele tatlı ikramında bulundu.

SOSYAL MEDYA AYAKLANDI

Çok sayıda itfaiye, ambulans ve polislerin Datça Yolu’nda siren çalarak gittiklerini gören vatandaşlar büyük endişe yaşadı. İtfaiye ve ekiplerin fotoğraf ile görüntülerini çeken vatandaşlar sosyal medya da paylaşarak endişelerini dile getirdi. Olayın tatbikat olduğunu bilmeyen bazı vatandaşlar, Marmaris Devlet Hastanesi’nde yangın ihbarı geldi endişeli haber bekliyoruz yorumları yazdı. Yangın olduğunu düşünen bazı duyarlı vatandaşlar hastane kapısına geldi. Yetkililerden tatbikat olduğunu öğrenen vatandaşların yüreğine su serpildi. Sosyal medya da yaşanılanların tatbikat olduğunu öğrenen takipçiler rahat nefes aldı.

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Mutlu Arıcı, Sağlık Bakanlığı yılda bir defa patlama tatbikatı senaryosu talimatının mevcut olduğunu söyledi. Olağan bir afet veya patlama durumunda yapılabileceklerin test edilmesi ve eksiklerin giderilmesi için tatbikatları gerçekleştirdiklerini anlatan Arıcı, “ Marmaris’te İlk defa hastanemizde patama senaryosu düzenlendi. Burada mesai arkadaşlarımızın hem dinamizmini sağlamak hem de dikkat çekmek maksadıyla yemekhanede tüp patlama planımızı uyguladık. Dışarıdan gelecek her türlü afet senaryosuna hazır bir ekibim mevcut. Birde içeriden gelecek bir tehlikeye karşı ne durumda olacağımızı gözlemlemek istedik. 15 acil yaralının müdahalesini gerçekleştirdik. İki tane ölüm vakası mevcut idi. Yaralılara zamanında müdahale edildi. Katılımcı tüm ekipler ile birlikte içeriden gelen tehlikeyi kısa sürede atlatarak başarılı bir tatbikata imza attık” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü