Tarihe sprey boya sıktılar

Marmaris’te kentsel sit alanında bulunan tarihi evlerin duvarları sprey boyalarla yazı tahtasına döndü. Tarihi kemer de dahil olmak üzere bir çok evin duvarındaki yazılar, Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından boyayla kapatıldı.

Tarihe sprey boya sıktılar

Kimi sevgisini, kimi öfkesini, kimi de  taraftarı olduğu takımı tarihi evlerin duvarlarına yazdı.Marmaris’in kentsel sit alanındaki tarihi kale evlerinin duvarları rengarenk sprey boyalarla yazı tahtasına döndü.Ortaya çıkan manzara ise üzüntü vericiydi.

Marmaris’in önemli tarihi değerlerinden biri olan, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kale’ye çıkan, ‘Kentsel Sit Alanı’ndaki bir çok evin duvarına sprey boyayla yazılan yazılar Marmaris Belediyesi Destek Hizmetleri birimi çalışanları tarafından temizlendi.Tarihi kemer de dahil olmak üzere bir çok evin duvarında yer alan, görüntü kirliliği yaratan yazılar Belediye işçileri tarafından boyayla kapatıldı. Tarihi kale sokaklarına yakışmayan estetikten uzak görüntüler, şehir vandalları tekrar ortaya çıkıncaya kadar yerini beyaz renge bıraktı.

Yetkililer, Kale bölgesinde geçen yıl da görüntü kirliliği yaratan duvar yazıları için temizlik çalışması yapıldığını hatırlatarak, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını, yazıyı ya da yazanları gördükleri anda Zabıta Müdürlüğüne ihbar etmelerini istedi. Tarihi evlerin duvarlarına sprey boya ile yazı yazan duyarsız vatandaşlar ise uyarıldı. Duvarlara yazı yazanların tespit edileceği ve bu kişilere ceazi işlem uygulanacağı belirtildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü