SON DAKİKA-Otel mühürlendi

Marmaris’te dün bir otelde yaşanan rezervasyon skandalı sonrası sözkonusu otel mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.Bayram dolayısıyla rezervasyon yaptıran yüzlerce tatilci ise oluşturulan kriz masası tarafından başka otellere yerleştirildi.

SON DAKİKA-Otel mühürlendi

Sabah saatlerinde otele rezervasyon yaptıran onlarca tatilcinin  yaşanan dolandırıcılık olayından haberdar olmadan otele gelmesi sonucu tesis önünde izdiham yaşandı.Otel tamamen boşaltılarak görevliler nezaretinde tatilciler başka konaklama tesislerine yerleştirildi. Yetkililer gözetiminde elektrik ve su kesildi. İçeride bulunan içecek ve yiyecekler otel mülk sahibinin talimatıyla başka tesislere aktarıldı. Otel tamamen faaliyetine son verdirilerek kapısına belediye ve polis ekiplerinden oluşan görevliler konularak bayram boyunca gelecek olan vatandaşları belirledikleri konaklama tesislerine yönlendirme yapacağı bildirildi. Bazı tatilcilerin otel lobisinde ve koridorlarında eşyalara zarar verdiği ve polis tarafından tutanak tutulduğu öğrenildi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği(GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülbüloğlu, “ Konaklama tesisinde bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldık. Otelciler olarak toplanarak krizin aşılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Otelin faaliyet halinde olması imkânsız idi. Yetkili birimlerce faaliyetine son verdirilerek belirlediğimiz nitelikli otellere bir günlüğüne bizim misafirimiz olarak kalacaklar. Bayramın birinci günü akşamından itibaren otelin niteliğine göre yaptırdığımız indirim ile 60-80 lira arasında ücret ödeyerek kalabilecekler. Kriz daha büyük boyutlara ulaşmadan kaymakamlık, emniyet, belediye ve turizmcilerimizin el birliği ile atlatılmıştır” dedi.
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, “ Durumu öğrendiğimizde oluşturduğumuz kriz masasıyla sorunların kısa sürede çözümüne gittik. Gece saat:04.00’den itibaren gelenler başka otellere aktarıldı. Otelin faaliyetine son verdirip kalan tatilcileri de başka otellere ücretsiz aktararak elektrik ve suyunu kesip mühürledik. Bir gün içinde kriz çözülmüştür. Konu ile ilgili İçişleri ve Kültür Turizm Bakanlığı bilgilendirilmiştir” dedi.
Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya koordinesinde polis ekipleri otel içinde ve çevresinde yağma ve zarar verme olaylarına karşı güvenlik tedbiri alındı.Otelin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutularak gelen tatilciler başka tesislere yönlendirildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Kriz nasıl cozulmustur anlamadım. Benim tatil tarihim 09.07.2017 -14.07.2017 tarihleri arası. Ne olacak bu tarih geldiği zaman.. maduriyetlik durumumuz ne şekilde çözüme ulaşacak. .

1 Erdal Kırçiçek, 25.06.2017 02:01

Bizler ne olacaguz ben temmuz 15 girus 25 cikis rezervem var bizler ne olcagiz hadi oradaku madurlara cozum bulunmus peki ya biz geluncede aynisi olcakmi yardim bakimindan

1 Sevcan doruk, 25.06.2017 00:06

21-27 Ağustos tarihleri arası rezervasyon yaptırdım.ücretinide ödedim.paramızı nasıl geri alıcam yada mağduriyetimiz nasıl giderilecek.

1 Recep çelik, 24.06.2017 23:29

Ben temmuz 27-22 tarıhlerı arasında 792 tl karşılığında rezervasyon Yaptırmıştım. Paramın iadesi mümkün mü acaba

1 Özgür koç, 24.06.2017 15:40

Ben temmuz 27-22 tarıhlerı arasında 792 tl karşılığında rezervasyon Yaptırmıştım. Paramın iadesi mümkün mü acaba

1 Özgür koç, 24.06.2017 15:40

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü