SON DAKİKA -Kazada ölenlerin sayısı 23'e ulaştı

Türkiye bugün elim bir trafik kazası haberiyle sarsıldı. Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıkan bir midibüs Sakartepe Mevkii’nde uçuruma yuvarlandı. Çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu araçta, 23 kişi hayatını kaybetti.

SON DAKİKA -Kazada ölenlerin sayısı 23'e ulaştı

Türkiye bugün elim bir trafik kazası haberiyle sarsıldı. Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıkan bir midibüs Sakartepe Mevkii’nde uçuruma yuvarlandı. Çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu araçta,  23 kişi hayatını kaybetti.

İzmir’in Buca ilçesinden Marmaris’e Anneler Günü gezisi  için yola çıktılar.7 tur otobüsünde yaklaşık 200 yolcu  bir gece Marmaris’te konaklayacaktı. Aileleri taşıyan araçlarda Çoğunluğu kadın ve çocuklar vardı.Armağan Serttaş yönetimindeki tur midibüsü keskin virajı alamayarak bariyerleri aştı ve ve uçuruma yuvarlandı. Kaza saat 12,30 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 20 metre yükseklikten alt yola yuvarlanan midibüs, seyir halinde olan bir  otomobilin üzerine düştü. Kazanın ardından araçta bulunan yolcuların cansız bedeni yola savruldu.Sakartepe göreni dehşete düşüren bir felakete şahit oldu. Bölgeye Muğla ve Marmaris'ten çok sayıda ambulans sevk edildi.

Sağlık ekipleri kaza yerinde ilk müdahalede bulundukları yaralıları Muğla ve Marmaris'teki hastanelere taşıdı. Ancak durum o kadar vahimdi ki kaza yerinde can verenlerin sayısının 17 olduğu açıklandı. Saatler ilerledikce kazada yaşamını yitirenlerin sayısı da arttı.

Yaralıların çoğunun durumu ise ağırdı.  Yaralılardan üçü Marmaris’teki hastanelere sevk edildi. Marmaris Devlet Hastanesi’ne  biri çocuk iki yaralı, Yücelen Hastanesi’ne de bir yaralının getirildiği öğrenildi. Devlet Hastanesi’ndeki  yaralı çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, yaralı kadının hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi. Yücelen Hastanesi’ndeki 17 yaşındaki yaralı genç kızın sağlık durumu hakkında ise bilgi verilmedi. Kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca kilometrelerce kuyruk oluştu. Vahim kazada 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.