Söğüt'te kaçak yapılar yıkılıyor

Marmaris’in kırsal mahalleleri kaçak yapı baskısıyla karşı karşıya. Marmaris Belediyesi Söğüt Mahallesi’nde birinci derece tarihi ve doğal sit alanda bulunan kaçak yapıların yıkımına başladı. Karar doğrultusunda ticari amaçla yapılan 6 kaçak yapı yıkılıyor.

Söğüt'te kaçak yapılar yıkılıyor

Marmaris’te üç bin kaçak yapı bulunuyor. Turizmin gözbebeği bölgede  özellikle  kaçak yapı baskısı artış gösterdi.Marmaris Belediyesi,  2014’teki büyükşehir yasasından sonra doğal ve arkeolojik sit alanlarına ticari amaçlı yapılan kaçak yapıların  yıkımına başladı. Belediye ekipleri sabah saatlerinde yıkım kararı bulunan Söğüt Mahallesi’ndeki apart, otel ve restoranları yıkmaya başladı.

Yıkımların bölgede devam edeceği belirtildi. Marmaris Beleyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Han, kaçak yapıların yıkımı hakkında bilgi verdi. Han " Köylerimiz, 2014 yerel seçiminin ardından  Marmaris Belediyesi sorumluluğuna  geçti. İl özel idaresinden devrolan 3 bin kaçak yapı dosyası bulunuyor. Birinci derece doğal  ve arkeolojik sit alanlarında yıkım kararı alınan yapıları yıkıyoruz. Söğüt Mahellesi Kızılyer Mevkii'nde birinci derece sit alanında altı adet kaçak yapı yıkımını başlattık. Bu yapılar daha çok apart, pansiyon konaklama tesisi amacıyla yapılmış olan ticari amaçlı yapılar." dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü