"Şiddetin her türlüsünü reddediyoruz"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Acar'ın mesajı şöyle;

"25 Kasım, insanlık tarihi boyunca kadınlara uygulanan şiddetin, insanlık ayıbının, utancın yıldönümü olduğu gibi, aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumda şiddete karşı duruşunun da yıldönümü olmuştur.

Son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin sayısı giderek ürkütücü boyutlara ulaşmaktadır. Üstelik bu cinayetlerin büyük çoğunluğunun faillerinin eski eşler, kardeşler ve yakın akrabalar olması daha da dehşet vericidir.

Bizler akıl, vicdan sahibi herkes; kadınların bedenleri ve yaşamları üzerindeki bu insanlık dışı baskıyı reddediyoruz. Kadını, erkeği, çocuğu yaşamı oluşturan tüm canlılar için mutlu ve barışçıl bir yaşam istiyoruz. Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirildiğinde, geleceğe daha güvenle bakacağımız unutulmamalıdır.Tüm canlıların ezilmeden, aşağılanmadan, hor görülmeden yaşamalarını istiyor, şiddetin her türlüsünü reddediyor ve lanetliyoruz. Bizi biz yapan değerli kadınlarımızın sevgi ve barış dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, her alanda omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyorum."

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü