Seçim Vandalizmi

Marmaris’te seçim vandalizmi yaşandı. Bugüne kadar hiçbir araç ya da tırın girmediği 19 Mayıs Gençlik Meydanı’na CHP Marmaris İlçe Başkanlığı tonlarca ağırlıkta tır ve araçlar soktu. Araç girişleri sırasında meydanın zeminindeki elektronik aksamlar ve taşlarda hasar oluştu.

Seçim Vandalizmi

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı miting öncesinde vandalizme imza attı.  CHP , bugüne kadar  bütün toplantı ve mitinglerde yapıldığı gibi meydana platform kurmak yerine tonlarca ağırlıktaki seçim tırını ve araçları 19 Mayıs Gençlik Meydanı’na soktu.

Marmaris Belediyesi bugüne kadar hiçbir aracın 19 Mayıs Gençlik Meydanı’na girişine izin vermemişti. Bunun gerekçesi ise 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki zeminin hassas özelliklerinin olmasıydı. Çocukların paten yaptığı , bisiklete bindiği zeminin zarar görecek olması, meydandaki taşların altında elektronik aksamın olması nedeniyle hiçbir araç buraya alınmamıştı. Nitekim, CHP’nin seçim tırı meydana girerken burada hem zemin altındaki elektronik aksam zarar gördü, hem de taşlar kırıldı. Manzarayı görenler, Marmaris’i yönetmeye talip olan bu zihniyeti kınadı. Marmaris Beldiyesi’nin olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Öte yandan kırılan taşlara tepki gösterilmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin alelacele bölgeye giderek tamirat yapmaya çalıştığı görüldü.

Marmaris Belediyesi tarafından kamu kaynaklarıyla yapılan bu meydan, seçim vandalizmine  kurban edildi. CHP’nin seçim tırının Marmaris Kaymakamlığı’nın izni ile 19 Mayıs Gençlik Meydanı’na sokulduğu öğrenildi. Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kermesin de CHP’nin miting yapacak olması nedeniyle zorla kaldırıldığı belirtildi.

Miting için yapılan hazırlıklar sırasında yine çok hassas özelliklere sahip Led ekran üzerine MUSKİ çalışanlarının çıkarak afiş astığı görüldü.Bu ekrana da zarar verildiği öğrenildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Bunlar Ali ACARIN Tırnağı Olamazlar,O Marmaris için Bir MARKA oldu.

0 Marmaris, 09.03.2019 15:12

Halkımız görsün işte kimin yapıcı,kimin yıkıcı olduğunu. Ali Başkan iktidardan beş kuruş almadan kendi öz kaynaklarımızla yaptı oraları. Yazıklar olsun duyarsız kişilere

0 Semra Acarsoy Doğan, 09.03.2019 11:51

Yazıklar Olsun.. 😡

0 Emin Arslan, 10.03.2019 09:55