Şantajla para istendiği iddiası

Marmaris’te işadamından şantajla para alamayınca vuran kişinin görüntüleri ortaya çıktı

Şantajla para istendiği iddiası

Marmaris'te geçtiğimiz hafta sonu bir tekstil firmasının Yönetim Kurulu Başkanı 34 yaşındaki Zekeriya Derilgen’i iş yeri önünde tabancayla bacağından yaralayan 43 yaşındaki E.K.’nın olayı gerçekleştirdiği kamera kayıtları ortaya çıktı. E.K.’nın muhasebeci olmadığı şantaj ve tehditle 100 bin lira para istediği verilmeyince iş yeri sahibini vurduğu belge ve gönderdiği tehdit mesajlar savcılığa sunuldu.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü saat:19.30 sıralarında E.K.,poliste verdiği ifadesine göre muhasebeci olarak çalıştığı tekstil mağazasının önünde kendisine hakaret ettiği ve 100 bin lira borcu olduğu iddiasıyla sahibi Zekeriya Derilgen’i ruhsatsız tabancayla sol ayağından vurdu. E.K. işlemleri ardından “Kasten adam yaralamak” suçundan tutuklandı. Tekstil firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zekeriya Derilgen hastanede yapılan tedavi ardından taburcu edildi. Derilgen’in sol diz kenarı ana damara 1,5 santim yakın isabet eden mermi hayati tehlike nedeniyle çıkartılmadı.

Yaşadığı korku ve halen tehdit aldığı iddiasıyla işinin başına dönemeyen Derilgen, üzerine atılanların iftira olduğunu olayın yaşandığı güvenlik kamera görüntülerini paylaşıp, gönderilen tehdit mesajları ile evinde basın açıklaması yaptı.

Yaşadıklarını belgelerle Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu ve şahsın ailesiyle birlikte tehdit etmeye devam etiğini söyleyen Derilgen şunları ifade etti.

“ Beni vuran şahsın abisi geçtiğimiz aylarda yanıma gelerek abisi E.K.’nın yeşil kartlı ve koah hastalığı nedeniyle zor durumda olduğunu yanında çeşitli işlerine yardımcı olmam için rica etti. E.K.’yı mağazalarımızda tekstil ürünlerinin barkotlarını ayarlaması ve cari hesapları tutması için yardımcı olması amacıyla işe aldım. E.K. veresiye alışveriş yapan müşterilerimizin ve tüm cari hesap defterlerimin fotoğraflarını çekmiş. Bir süre sonra iş yerinde çalışanlarıma ve bana karşı sert ve tehdit konuşmaları yapmaya başladı. Sürekli işe gelmemeler, iş yerinde çalışanlara ve bana karşı tutumları değişince kendisini çeki düzen vermesi konusunda rica ettim. Bu uyarım sonrası senin tüm kayıtların benim elimde bana bir şey yapamazsın gibi sözler sarf etti. Kendisine destek olmak ve hatır amacıyla aldığını ama artık beraber çalışamayacağımı bildirdim. Seninle görüşeceğiz, seni FETÖ’dan içeri attıracağım, her yere şikayet edeceğim diyerek ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerle dükkandan ayrıldı. Ayrıldıktan sonra telefonla arayarak ve mesaj atarak üstü kapalı tehditler devam etti.

FETÖ TEHDİTİYLE ŞANTAJLA PARA İSTEDİ.

Bana en son attığı mesajda 100 bin lira vermezsen seni FETÖ mensubu olduğunu ihbar ederek uğraşacağım, tüm kayıtlarını tuttum, fotoğraflar çektim seni bitiririm dedi. Bende kendisine Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyuyorum. Ben vergimi veren dürüst bir esnafım benden böyle para koparamazsın. Tekstil mağazalarıma maliye ve sigorta memurları dört defa denetime geldi ve teşekkür ederek ayrıldı dedim. İş yeri kamera kayıtlarında görüleceği gibi dışarıda ağabeyimle görüşürken yanıma gelip belinden çıkardığı tabancayla ayağıma ateş etti.

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ SÖZÜ TAM OTURDU

Daha sonra dört el üzerime doğru öldürmek amacıyla ateş etmeye çalıştı ama tabanca tutukluk yaptı. Ben, bu şahsın maddi durumunun kötü olduğunu ve yardımcı olmak için yanıma aldım ama atalarımızın dediği gibi besle kargayı oysun gözünü sözü tam oturdu. Çıkan haberlerde şahsın beyanı ve gelişen olaylar tamamen iftiradır. Ağabeylerimin kurduğu 30 yıldır tekstil mağazalarımız vardır. Şimdiye kadar ne yasa dışı işimiz olmuştur nede devletten vergi kaçırmışızdır. Şu an alışveriş yaptığım toplantıcılarım ve görüştüğüm esnaflar gizli borcum mu var yardımcı olalım diyorlar. Bu iftiralar beni ve ailemi çok yıprattı. Toptancılarım dahil herkesle peşin alışveriş yaparım, kimseye borcum olmadığı gibi alacaklarım var. Bu devirde baba oğluna borç vermiyor ve borç alındığında senet, çek gibi elde belge oluyor. Bu kişide benim borcum olduğuna dair ne belge var ne de başka bir şey. Ağabeylerimle birlikte haftanın 7 günü çalışıyorum. Mağazalarımız haricinde 10 şehirde pazarlara gidiyoruz. Alnımın hakkı ile ekmeğimi kazanıyorum böyle kuru iftira, tehdit ve şantajlarla kimseye ekmeği kaptırmam. Tehditler halen devam etmekte savcılıktan koruma talebinde bulundum. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için siz medya mensuplarına büyük görev düşüyor.

ADALET İSTİYORUM

Beni vuran şahsın ağabeyi attığı telefon mesajında “merak etme kardeşimi 15 gün içinde düşüneceğim sonra sen düşün” dedi. Benim tek isteğim benden ve ailemden şantaj, tehdit ile para istediklerinde vermediğim anda ayağımdan vuran kişi bu kadar cesaretli olmamalı. Adaletin bir an önce işlemesi gerekmekte. Eşim ve iki çocuğum şu an korku içindeyiz evimizden dışarı çıkamıyoruz. Adaletin yerini bulması için benim ölmem mi lazım” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü