Sandık Başkanı "boş" oyları yanında götürmüş

Marmaris’ te geçersiz oyların sayım işlemi sırasında ilginç bir olay yaşandı. İçmeler’deki bir sandık başkanı boş oyları teslim etmek yerine, yanında götürdü. Olay, geçersiz oyların yeniden sayımı sırasında ortaya çıktı.

Sandık Başkanı

AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine Marmaris’te geçersiz oyların sayım işlemi gerçekleşti.  AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen geçersiz oyların sayımı sırasında yaşanan bir olayla  ilgili  yazılı açıklama yaptı.

Ülgen “ İl Başkanımızla beraber bütün ilçeler olarak geçersiz oyların sayılması için yetkili mercilere başvurularımızı yaptık. 14.468 geçersiz oy çıkmasının yorumunu şimdilik sizlere bırakıyorum. İlçe seçim kurulu gereğini zaten yapıyor. Fakat bugün yaşadığımız olay sonucunda, bu geçersiz oyların daha da fazla olabileceğini gördük. “ diyerek İçmeler’deki bir okulda yaşanan olayı anlattı. Ülgen açıklamasında “İçmeler’de bir okulda görevli Sandık Başkanı’nın cebine atıp götürdüğü geçersiz oyların bulunduğunu, 24.06.2018 tarihindeki seçimin üzerinden 3 gün geçmiş olmasına rağmen bunları teslim etmediğini, şahsın cebine atıp götürdüğü oyları, geçersiz oyların 27.06.2018 tarihinde yapılan sayımı sırasında durumun fark edilmesi üzerine teslim ettiğini duyunca, bu konuyu araştırdık ve durumun vahametine şahit olduk.” Dedi. Ülgen, sandık başkanının CHP sempatizanı olduğunu savunarak  “ CHP sempatizanı olan bir sandık başkanı geçersiz oy pusulalarını alıp gitmiş. Yani Yüksek Seçim Kuruluna ait oy pusulalarını çalmış. İlçe Seçim Kurulu’nun 27.06.2018 tarihindeki sayımı esnasında ortaya çıkan bu durum üzerine adliyeye çağrılan şahıs oy pusulularının bulunduğu zarfları da getirmiş ve teslim etmiştir. Biz kanuni yoldan şikayetlerimizi yapıyoruz, fakat görüyoruz ki seçim süreci boyunca bize her türlü iftirayı atanlar, her türlü rezilliği yapmışlar. Ayrıca bugün yapılan sayımda geçerli olduğu ortaya çıkan Ak Parti’ye ait 8 oyda mührün parti amblemi üzerine basıldığı, ancak bu oyların geçersiz kabul edildiği ortaya çıkmıştır. Bunlar yalnızca itiraz üzerine açılan sandıklardan çıkanlar. Peki ya diğer sandıklar...? Hukuki süreci kamuoyuyla beraber takip edeceğiz.” Diye konuştu.

Öte yandan İçmeler’deki sandık başkanının yanında götürdüğü oyların “ boş” oylar olduğu, ve bu kişinin öğretmen olarak görev yapan  bir devlet memuru olduğu öğrenildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü