Şampiyonaya Akyaka ev sahipliği yapacak

Akyaka uluslararası şampiyonaya ev...

Şampiyonaya Akyaka ev sahipliği yapacak

Akyaka uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapacak. 2017 Dünya Kiteboard Şampiyonası’nın Türkiye Ayağı” 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Akyaka’da düzenlenecek.

Akyaka, Dünya’nın kiteboard sporuna en uygun yerlerinden biri.Akyaka bu özelliğinden her yıl binlerce yerli ve yabancı sporcunun uğrak noktası  oluyor.Bu spora uygun doğal şartlara sahip olan Akyaka, şimdi de 2017 Dünya Kiteboard Şampiyonası’na  ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın Türkiye Ayağı 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka adıyla düzenlenecek şampiyonaya 19 ülkeden 40 sporcu katılacak.Dünya turunun önemli bir durağı olan etkinlikte dünyanın en güçlü profesyonel sporcularının yanı sıra Türk sporcular da yarışacak.

Yarışmaya katılacak ilk sporcu kafilesi Dalaman Havalimanı’nına geldi.porcu kafilesini karşılayan YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur yaptığı açıklamada ,  “YDA Dalaman Havalimanı olarak bölgemizde yapılan organizasyonlara destek vermek ve bu vesile ile bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.  Bu organizasyon ile Ülkemiz ve özellikle Bölgemizde Kitesurf ve Windsurf sporlarının gelişmesini ve Akyaka’nın bu sporlar için elverişli doğal yapısının da etkisiyle dünya markası olmasını hedefliyoruz. ” dedi.

Şampiyonada dereceye giren sporculara kiteboard branşının en yüksek para ödülü verilecek. Sporseverler ise organizasyonu dört gün boyunca internet üzerinden canlı olarak izleyebilecekler.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü