Rehin bebek iddiasına hastaneden yanıt

Marmaris’te tatil yapan İngiliz bir çift, erken doğum sonrasında hastanenin üç ay boyunca bebeklerini rehin tuttuğunu öne sürdü. Denizli’ye sevk edilen aileye yanıt hastane yönetiminden geldi. Hastane yönetimi iddiaları yalanladı.

Rehin bebek iddiasına hastaneden yanıt

28 yaşındaki  Adele Blake, tatil için geldiği Marmaris’te hamileliğinin 26’ncı haftasında doğum sancıları tutunca hastaneye kaldırıldı. Sezaryenle dünyaya gelen prematüre doğan kız bebeği Ayda Ward, bir süre yoğun bakıma alındı.  İngiliz Daily Mail gazetesi’ne dayanak gösterilen ve Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan habere göre,Adale Blake ve 19 yaşındaki eşi Brandon Ward, 94 bin Euro’luk hastane faturasını ödeyebilmek için bağlı oldukları sigorta şirketi ile iletişime geçti. Şirketin bu talebi reddetmesi üzerine ne yapacaklarını şaşıran çift durumu hastane yetkililerine bildirdi.

İddiaya göre, hastane yönetimi minik bebeği 3 ay boyunca annesine ve babasına göstermeyerek rehin tuttu. Yönetim ayrıca çiftin pasaportlarına da el koydu ve anneye günde sadece 10 dakika bebeğini görme izni verdi. Bu süreçte bebeğini emziremeyen anne Adele, durumu polise bildirdi. Durumu öğrenen polis yetkilileri olaya müdahale edince çift bebekleriyle İngiltere’ye dönebildi. 

Haberin  yayınlanmasının ardından Muğla İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan soruşturma kapsamında Marmaris Devlet Hastanesi’ne başvuran bebeğin Denizli’ye sevk edildiği öğrenildi. Haberde yer alan iddiaların Marmaris’teki hastaneyle bir alakası olmadığı belirtildi.

İngiliz ailenin bebeklerinin hastanede rehin tutulduğu iddiasıyla ilgili Denizli’deki hastanenin Başhekimi Uzman Doktor Yusuf Polat açıklamalarda bulundu. Polat, İngiliz annenin iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Özel Tekden Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yusuf Polat, , "İngiliz anne bize, 29 Haziran'da Marmaris'ten sevk edilerek getirildi. Erken doğum olduğu için hemen ameliyata alındı ve sezaryenle 900 gram erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğin ciğerleri gelişmediği ve beslenme sıkıntısı olduğu için yoğun bakıma aldık. Annenin ve bebeğin sağlığı da en üst düzeyle kontrol altında tutuldu. Bebek 2.5 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Bebeği adeta biz sahiplendik ve 2 kilo 400 gram ağırlığında sağlıklı şekilde anneye teslim ederek taburcu ettik" dedi. Bebeğin yoğun bakımda kaldığı süre içinde çiftin Marmaris'te tatiline devam ettiğini ifade eden Polat, "Yoğun bakımda bebeğin takibi, 2.5 ay boyunca yapıldı. Anne bebeğini hastanede bırakıp, tatiline devam etti. Haftada bir gelerek bebeği gördü. Biz de telefonla sürekli kendisine bebeğin durumu hakkında bilgi verdik. Hatta bebeği sahiplenmeyecek diye bile düşündük. Her türlü imkanı sunduk, kendilerinden para bile istenmedi, sigorta şirketiyle anlaşıldı. Hastaneden ayrılırken, çok mutlu ve sevinçle ayrıldılar, bizlere teşekkür ettiler. İddialar tamamen asılsızdır, kurumuzu kullanarak Türk düşmanlığı yaptıklarını düşünüyoruz. Bu tür iddiaların parayı ödememek için yapıldığını düşünüyoruz. İddialar hakkında biz de hukuksal süreci başlattık" dedi.  Hastanenin avukatı Veysel Gühan ise asılsız iddialarla ilgili uluslararası alanda haklarını arayacaklarını, adli sürecin başlatıldığını söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü