Poseidon yetiştiriyorlar

Marmaris’te bulunan İngiliz Limanı’nda su altı çiftliği kuruldu. 15 ülkeden 28 kurumun ortaklaşa...

Poseidon yetiştiriyorlar

Marmaris’te bulunan  İngiliz Limanı’nda su altı çiftliği kuruldu.  15 ülkeden 28 kurumun ortaklaşa yürüttüğü MERCES projesi kapsamında Türkiye’de ilk defa Ege ve Akdeniz’de denizlerin oksijen deposu Deniz Çayırları kafeslerde koruma altına alınıyor. Proje kapsamında dalgıçlar su altı çiftliğinde deniz çayırı yetiştirmeye başladı.

Deniz çayırları diğer adıyla poseidon Dünyada sadece Akdeniz havzasında yetişen  ve suda yaşayan  tek çiçek  bitkisi. Bu endemik bitki  denizlerde  akciğer görevi görüp   canlıların yaşaması için oksijen sağlayarak balık popülasyonuna  da barınma imkanı sunuyor.Ancak son yıllarda insan faktörü, iklim değişikliği ve Kızıldeniz’den gelen bir çok istilacı tür Akdeniz havzasına yönelik bu bitkiyi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya getirdi.

Tehlikeyi  gören Avrupa Birliği’ne  bağlı Akdeniz ülkeleri ve Türkiye 2016 MERCES projesini başlattı.Proje Türkiye’de ilk defa Gökova körfezi ve Foça’da uygulanmaya başladı.Akdeniz Koruma Derneği dalgıç ekibi Cumhurbaşkanlığı konutevi’nin bulunduğu Okluk koyuna sualtı çiftliği kurdu.Kurulan çiftlikte çayırlar yetişmeye başlandı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü