Polisin dur ihtarına uymadı

Antalya’dan yola çıkan 26 yaşındaki bir genç, 2 kız arkadaşıyla Marmaris’e geldi. Ehliyetsiz genç, polisin dur ihtarına uymayınca, kovalamaca yaşandı. Antalyalı genç polisin takibi sonucu yakalandı.

Polisin dur ihtarına uymadı

Olay, Perşembe gece meydana geldi. Annesine ait 07 SEK 46 plakalı otomobili izinsiz alan G.K.(26) kız arkadaşları B.Ç.(26) ve A.H.(21) yanına alarak ehliyetsiz Antalya’dan yola çıktı. Marmaris- Gökova Karayolu 23 kilometre mesafedeki Çetibeli Jandarma Kontrol Noktası’nda dur uyarılarına uymayarak kaçtı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri Radar Mevkii ve İlçenin Ulusal Egemenlik Caddesi’nde tedbir aldı. İlçe’ye girerek polisin dur uyarılarına uymayan sürücü süratli şekilde kaçmayı sürdürdü. Peşine takılan polis ekipleri birçok kez “Dur” anonsları yapmasına rağmen sürücü hızını artırarak Yeni Datça Yolu’nda devam etti. Devlet Hastanesi’nden Hamdi Akyüz Sokağa girerek izini kaybettirmeye çalışan G.K., başarılı olamayınca aracını park ederek yanında iki kız arkadaşıyla dağlık alana kaçtı. Dağlık alana kaçanları takip eden polis ekipleri, çalılık alanda kaçamayan B.Ç.(26) ve A.H.(21) yakaladı.

“KORKACAK BİRŞEY YOK GÜVENLİĞİNİZ İÇİN VARIZ”

Marmaris Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Toygun, kadınlarla konuşarak durumu öğrendi.

G.K.’nın ehliyetsiz Antalya’dan Marmaris’e arkadaşlarıyla eğlenmeye geldiği ortaya çıktı. Müdür Yardımcısı Toygun ve polisler, dağ eteklerinde G.K.’yı aramayı sürdürdü. Bu sırada çevredeki mahalle sakinleri korku ve panikle olan biteni pencerelerden izleyerek öğrenmeye çalıştı. Müdür Yardımcısı Toygun, saklanan G.K.’ya seslenerek “ Kendin gelirsen idari bir işlem yapmayacağım. Alt üst ehliyetsiz araç kullanmışın korkacak bir şey yok çık gel. Bizler sizin güvenliğiniz için varız korkma canım kardeşim” dedi. Dağda domuz ve dik kayalıklar olduğunu hayatının tehlikede olduğunu söyleyen Toygun, 10 dakika boyunca şüphelinin çıkması için seslendi. İki kadın ekip otosuyla Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi’ne götürülerek ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis, Hamdi Akyüz Sokak ve çevresinde yaptığı 30 dakikalık çalışma sonucu şüpheliyi bir patika yolda yürürken yakaladı. G.K., Polis Merkezi’nde yapılan işlemler ve kesilen ceza sonrası serbest bırakıldı. G.K.’nın annesine ait otomobil ise otoparka çekildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.