Plajlar dezenfekte edildi

Geçtiğimiz yıl Marmaris Halk Plajı’nda yapılan düzenleme ve temizlik çalışmalarının bir örneği bu yıl İçmeler Halk Plajı’nda hayata geçti. Üstelik ekipler plajı sadece temizlemekle kalmadı, dezenfekte de etti.

Plajlar dezenfekte edildi

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Marmaris Halk Plajı’nda geçtiğimiz yıl yapılan iyileştirme çalışmaları sonuç vermiş, plajın kullanım oranı gözle görülür bir şekilde artmıştı.

Çalışmalar bu yıl Marmaris Halk Plajı’nda tekrarlanırken, İçmeler’de de plajın kum kalitesi arttırıldı. Çalışmalar kapsamında satın alınan 2500 ton özel kumun bir bölümü İçmeler Halk Plajında kullanıldı. Geri kalan bölümü ise Selimiye, Bozburun gibi turistik mahallerde kullanıldı.

Geçtiğimiz hafta tamamlanan çalışmaların ilk adresi Marmaris Halk Plajı oldu. Mevcut kumlar eleme marinasından geçirilirken, büyük taşlar ayrıştırıldı. Öte yandan özel dezenfektanlarla temizlendi. Daha sonra İçmeler Halk Plaj'na geçen ekipler aynı işlemleri burada da tekrarladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Özgür Han, her iki plajın da sadece temizlenmekle kalmadığını, kullanılan dezenfektanlar sayesinde oluşabilecek zararlı bakterilerin de önlendiğini belirtti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü