Özlem, saygı ve minnetle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sonsuzluğa uğurlanışının 80 .yılında özlem ve saygıyla anılıyor. Marmaris’teki anma etkinlikleri Atatürk Meydanındaki çelenk töreniyle başladı.

Özlem, saygı ve minnetle anıyoruz

Tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sonsuzluğa uğurlanışının 80.yılında, Marmaris’te bir dizi etkinlikle anılıyor. Marmaris’te anma töreninin ilki  Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen çelenk töreniydi.  

Törene Marmaris Kaykamakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan'ın yanı sıra,  gaziler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, oda temsilcileri , öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Kaymakamlık, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.Siyasi partiler, kurumlar, odalar ve sivil toplum örgütleri Ata’nın huzuruna çelenk sundu.

Saatler  09.05’i gösterdiğinde sirenler acı acı çaldı.  Marmaris’te hayat durdu. Bayraklar yarıya indirildi. Atatürk Meydanı’ndaki anma töreni  İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

Törenin ardından 10.30'da Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi Salonu'ndaki anma programı  gerçekleşti. Programa protokol üyeleri,vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülçin Güven, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrenci Ceyda Yıldırım’ın okuduğu şiirin ardından Atatürk Oratoryosu’nun sunumu gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende,10 Kasım konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.