ÖZEL HABER-Marmaris'te vahşet

Marmaris'te vahşet yaşanıyor. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sokak hayvanları zehirlenerek ölüyor. Toplu ölümler Hayvan Hakları Dernekleri'ni de ayağa kaldırdı.

ÖZEL HABER-Marmaris'te vahşet

Marmaris’te sokak hayvanlarına yönelik vahşete yenileri eklendi. Son bir ay içinde Marmaris’in çeşitli mahallelerinde hayvanlar toplu olarak zehirlendi. Bu durum Marmaris’teki hayvan hakları derneklerini ayaklandırdı. Dernek temsilcileri can çekişerek ölen hayvanların katillerinin bulunmasını istiyor.

Marmaris’in çeşitli mahallelerinde son bir ayda arka arkaya hayvan zehirlenmeleri yaşandı. Zehirli gıdaları yiyen kedi ve köpekler can çekişerek öldü.İçmeler Doğa Ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, Armutalan’da başlayan zehirlenme olaylarının son örneğinin Ulusal Egemenlik Caddesi’nde yaşandığını söyledi. Biter “ zehirlenme olayları Armutalan’daki bir köpekle başladı. On gün önce Beldibi’nde toplu ölüm oldu. Yirmi gün önce İçmeler’de toplu ölümler oldu. Son olarak da Ulusal Egemenlik Caddesi’nde bir köpek ve çok sayıda kedi zehirlenerek öldü” dedi.

Biter, her sene yaz sezonu başında buna benzer olaylar yaşandığını söyledi. Sokak kedilerinin Marmaris’te kısırlaştırılması için kampanya yürütüldüğünü hatırlattı. Kısırlaştırmayla hayvanların çoğalmasının önlenebildiğini belirtti. Bunu İçmeler’de başardıklarını söyledi. Biter, hayvanların katledilmesine tepki olarak  basın açıklaması yapacaklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Biter, “ hiç zehirlenip can çekişerek ölene hayvan gördünüz mü? Çok büyük acı ve ızdırap çekiyorlar. Bu ölümü hiçbir canlıya reva görmeyin” dedi.

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tülay Yıldız, hayvanların zehirlenmesine tepkiliydi.  Bu zehirlerin sokakta oynayan çocuklara da zarar verebileceğine dikkat çekti. Zehirlerin kontrolsüz şekilde satılmasının önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek bu konuda acil önlem alınmasını istedi.Yıldız, zehirlenme olaylarının faillerinin yakalanması için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Bunu yapan normal bir insan olamaz bu Hayvanlar nasıl acı çekerek öldüyse dilerim yapan yaptıran kişilerde aynı şekilde ölür

0 Başak Ventura , 09.03.2017 22:26